Тролей 7 ще свързва „Люлин“ с „Манастирски ливади“ от април

1
131
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Толейбус 7 ще свърза „Люлин“ и „Манастирски ливади“ от април. Това съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов, които провери изграждането на новото тролейбусно трасе по ул. „Фритьоф Нансен“ и булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“.

Новата тролейбусна линия замества трамвай 6, който бе спрян спрян от движение с решение на Столичния общински съвет миналата година. В момента тролей 7 върви от Сточна гара до „Люлин“. Новият маршрут ще бъде от „Манастирски ливади” по ул. „Костенски водопад”, „Бяла Черква”, „Арсеналски”, по обособеното трамвайно трасе, по „Черни връх”, „Фритьоф Нансен”, след това към Руски паметник, „Опълченска” и „Люлин”. Барбалов обясни, че това ще е най-дългото тролейбусно трасе в града – цели 14 километра. И интервалът на движение ще бъде между 8 и 10 минути. Заради довършване на контактната мрежа в неделя движението под тунела НДК в посока бул. „Черни връх“ ще бъде спряно. Коли ще се движат в посока бул. „Васил Левски“. Стойността на трасето в частта електрическа мрежа е 1,5 млн. лв., а пътната част възлиза на 800 000 лева.

След ремонтните дейности част от улица „Фритьоф Нансен“ ще стане двупосочна. „Платеното паркиране в Синя зона на улицата остава, но ще има реорганизация на местата за паркиране. Вместо досегашното перпендикулярно паркиране, автомобилите ще трябва да спират успоредно. Търси се решение, така че местата да не намалеят драстично“, обясни Барбалов.