Качествен Калций от Ready for Life

3
337
Добави коментар
brandomani
brandomani

Калцият е вещество, което има изключително важно значение за човешкия организъм, неговото отлично функциониране и състояние. С оглед на това, че се губи ежедневно посредством потта, урината и други телесни течности, е абсолютно необходимо редовно да бъдат приемани препоръчителните количества от него. В следващите редове ще научите върху кои точно органи и функции на тялото оказва най-голямо влияние калцият. В допълнение, ще ви дадем ясна представа за това какви храни и хранителни добавки трябва да приемате, за да поддържате достатъчни нива на калций в своя организъм.

 

 

 
Кои са основните здравословни ползи от приемането на калций?      

Приемането на калций носи ползи за различни органи и системи на човешкото тяло. Започвайки от костната система и стигайки до сърдечно – съдовата такава. Ето малко повече за здравословните ползи, които можете да получите от калция:

 

Калций – дълъг живот

Гарантира здравето на костите – определено това е една от най-популярните и важни за човешкия организъм функции на калция. На практика от наличието на необходимите количества калций зависи поддържането на доброто здраве на костната ви система и липсата на здравословни проблеми с нея в бъдеще. В съчетание с фосфора, калцият образува съединение, което стои в основата на структурата на човешките кости и зъби. Това съединение гарантира здравината и отличното им състояние във времето. По принцип костната тъкан в тялото непрекъснато се подменя, така че приемът на необходимите количества калций е абсолютно задължителен.
Укрепва сърдечно – съдовата система – калцият играе важна роля и по отношение укрепването на сърдечно – съдовата система на човека. Той например спомага за запазването на нормалния сърдечен ритъм и предпазването от аритмии и други подобни проблеми. В допълнение, калцият е сред значимите фактори за поддържане на нормалното кръвосъсирване. Или казано с други думи, калцият дава своя принос за предотвратяване на прекомерното кървене при появяване на рана или разкъсване на даден кръвоносен съд.
Съдейства в усилията за отслабване – ако се опитвате да отслабнете и да влезете в желаната физическа форма, определено ще ви бъде от полза приемането на калций под формата на хранителни добавки. Важно е да се знае, че калцият е елемент, който стимулира изгарянето на мазнини и предотвратява съхраняването на значителни запаси такива в човешкото тяло. Което обаче не означава, че самото му приемане е достатъчно, за да свалите излишните килограми. Последното изисква да комбинирате хранителните добавки, съдържащи калций, с подходяща тренировъчна програма, отговаряща на поставените от вас цели.
Предпазва от различни заболявания – калцият действително може да се превърне във фактор, който ви предпазва от различни сериозни заболявания. Разбира се, на първо място са заболяванията на костите и двигателната система, като например остеопорозата. Вече говорихме за решаващото значение на калция за доброто състояние на костната система и липсата на здравословни проблеми и деформации, свързани с нея. Калцият обаче е преграда и срещу редица други заболявания, които не са свързани с костите и движението на човека. Според множество изследвания, направени през последните години, приемането на достатъчни количества калций намалява риска от рак на гърдата и анален рак при жените.

 

 

Какви храни трябва да се консумират при нужда от калций?

Калций – здравословен организъм

Време е да видим и какви типове храни е необходимо да се консумират, за да си доставите изброените дотук положителни свойства на калция. Всъщност вероятно ще ви изненада фактът, че въпросните храни са доста разнообразни и не се ограничават само и единствено до така популярните млечни продукти. Вижте точно какво имаме предвид:

 

млечни продукти – все пак няма как да не започнем с млечните продукти, тъй като те си остават сред основните източници на калций от групата на храните. В тази връзка ви препоръчваме редовно да консумирате както мляко, така и свързаните с него продукти (сирене, кашкавал, извара и т.н.).
сусам – сусамът е продукт, който също е доста богат на калций (и не само). Особено полезен в това отношение е суровият сусам, способен да ви достави значителни количества калций за кратък период от време. Ако споменатата опция не ви допада обаче, периодичното консумиране на сусамов тахан също ще ви донесе доста добри резултати.
някои зеленчуци – консумирането на някои зеленчуци определено ще бъде удачно допълнение към усилията ви да се снабдите с по-големи количества калций. В случая става въпрос най-вече за зелени зеленчуци от типа на зелето и спанака, които са богати на калций и имат още редица полезни свойства за човешкия организъм.  
портокали – сокът на портокалите съдържа големи количества калций, а витамин C-то спомага за тяхното усвояване от човешкия организъм. Предвид факта, че в портокалите са налице и доста антиоксиданти, те са много подходяща храна за периоди, в които се стремите да направите цялостно пречистване на тялото си.
ядки и сушени плодове – ядките и сушените плодове са други два типа храни, способни да ви снабдят с необходимите количества калций. Сред ядките най-полезни в това отношение са бадемите, а във връзка със сушените плодове имате на разположение доста богат избор.

 

 

Хранителните добавки с калций от каталога на Ready for life 

Ready for life ще ви предостави разнообразна гама от хранителни добавки с високо съдържание на калций. Освен доказаното им качество, преимущество на въпросните хранителни добавки са и достъпните им за клиента цени. Ето някои от специалните ни предложения за вас от категория „Калций“:

 

Prozis Foods Coral Calcium 1000mg –    продукт, който ще ви гарантира ежедневните нужди от калций за поддържане на здрава костна система и добра мускулна функция. В допълнение, Prozis Foods Coral Calcium 1000mg подобрява метаболизма, регулира киселинността в стомаха и предпазва от камъни в бъбреците. Комбинирайки употребата на Prozis Foods Coral Calcium 1000mg с редовни физически упражнения и здравословно хранене, несъмнено ще получите споменатите дотук резултати.
Natrol Calcium D-Glucarate – калциевият Д-Глюкарат представлява калциева сол на Д-Глюкаровата киселина, която подпомага процеса на детоксикация в организма и оптимизира поддържането на хормоналния баланс. 100% натуралният продукт на Natrol ще съдейства на организма ви в ефективното елиминиране на токсините, неговото обновяване, както и повишаването на енергията и защитните му сили. От този продукт с калций обикновено се приемат по 2 таблетки на ден, по време на хранене.   

 

Кои са основните здравословни ползи от приемането на калций?

Какви храни трябва да се консумират при нужда от калций?

Хранителните добавки с калций от каталога на Ready for life