Готвим се за ремонт на некупените още изтребители (видео)

1
275
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

Премиерът ни (трети пореден и същият) – в Мюнхен – срамежливо, но мъдро се подготвя за ремонт на невероятната отбранителна покупка – новите (напълно готови за ремонт) изтребители F-16 (цифрата ясно указва на колко сантиметра от земята могат да летят след ремонт) – защото той, самият Бойко Борисов, настоя в изказване за „завод за ремонти на изтребители“. В какъв контекст точно?

Българският премиер участва в Мюнхенската (тук Гугъл предлага авто корекция с думата „махленската“) конференция по сигурността заедно с близо 600 политици, представители на бизнеса и академичната общност. Борисов посочи, че е разтревожен от това, което слуша за Черно море. „Усещам, че регионът ни вследствие на конфликтите Русия-Украйна, никак няма да бъде спокоен“, добави премиерът. И апелира всички български политици по всички линии да се мобилизират и да се брани мирът. В отговор на журналистически въпроси за купуването на изтребители F-16 премиерът Борисов посочи, че по отношение на допълнителната помощ, когато започнат преговорите българската държава, ще настоява за завод за ремонт на самолетите. Така страната ни ще се развива, колкото може повече в тази промишленост. „България стои много добре и виждате, че всички ни хвалят. Ако се стегнем и във вътрешен план – малко по-скромно, защото никой не е забравил само преди колко години беше кабинетът на БСП с премиера Орешарски и какво се случи с банковата система и всичко“, коментира още Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен.

В общи линии: нероден, но ремонтиран Петко – изтребител. Да ни бъде жива и здрава тенекеджийницата за F-16. Само че ние този път няма да им плащаме винетките. Старо, но летящо желязо, дуралуминий за радост на населението, защитено по въздух и вода с въздух под налягане и гола вода.