Трябваха му 20 години, но успя! Любо Нейков се пръска от гордост

1
103
Добави коментар
slavchev
slavchev

Точно 20 години след дипломирането си в НАТФИЗ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев Любо Нейков взел още една диплома от същия ВУЗ.

Комикът вече се хвалел с гордост, че е станал магистър на 47 години, защото наскоро завършил курса по продуцентство в Националната академия за театрално и филмово изкуство, писа „Ретро“.

Любо дълго време обмислял да запише специализацията, но все се срамувал, че е преминал отдавна студентската възраст.

„Хората на неговите години преподават вече в НАТФИЗ, не учат“, коментират колегите на актьора от гилдията. В крайна сметка Нейков се престрашил и в продължение на година и половина посещавал от дъжд на вятър лекции заедно с младежите, а накрая дори защитил дипломна работа.

Двамата с Евтим Милошев разделили бизнеса си. Назначили външен управител на фирмата си „Дрийм тийм“ и създали две нейни малки поддружества – „Дрийм тийм пикчърс“ и „Дрийм тийм филмс“ ООД.

В първата от тях като съдружник се е включил и режисьорът Мартин Макариев, съпруг на актрисата Луиза Григорова. В двете нови фирми името на Нейков не фигурира, защото той нямал нищо общо с „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“. Комикът въртял основно „Столичани в повече“ и театрални постановки, които фирмата му продуцира.

Въпреки рокадите в бизнеса с Евтим нямали никакви спорове за пари.

Източник: HotArena.net

Твоята оценка

Общо гласували

loading…