Как да нанасяте пудрата за озаряваща кожа

3
217
Добави коментар
seoslav
seoslav

Пудрата е един от основните козметични продукти, които се явяват помощници на дамите в разкрасяването. За да придобиете ослепителен вид и озаряваща кожа, трябва да спазвате някои съществени правила при нанасянето й.  

Първата стъпка е да знаете, че тя се поставя едва след фон дьо тена. Ако смятате, че сте сложили повече от него, добре е леко да го попиете със салфетка, преди да пристъпите към пудрата.

Разнасянето й става чрез тампон или четка

Тампонът (или гъбата) се напояват с пудрата, а излишното количество се отстранява с леко тръскане. Слагайте с внимателни потупвания върху лицето, така че да не промените основата, създадена от фон дьо тена. Допустимо е в Т-зоната, която включва носа и челото, да положите втори слой. При евентуално прекаляване с пудрата, може да коригирате ефекта отново с мека хартия.

Изборът на четка е важен, дотолкова, че тя трябва да е с естествен косъм и да е по-голяма като размер. С нея се процедира по същия начин, потапя се върхът й, почуква се с нея, за да падне излишното и тогава се пристъпва към нанасянето. Минава се през скулите и челото, а после по останалите черти на лицето.

Ключов съвет е да помните, че пудрата не е средство, което може да се положи като маска или крем, както действаме обикновено с фон дьо тена. С нея трябва да работим като художници, да подчертаем дадени участъци и евентуално да матираме други. Така се постига копринен резултат и идеален тен.

 

Какъв вид пудра да изберете

За да се гримирате успешно и да сте доволни от образа в огледалото, трябва да се ориентирате към точната пудра за вас.

Съществуват два основни вида: компактна пудра и такава на прах. Компактната е най-популярна сред клиентките на магазини, тъй като е изключително комфортна за употреба, а и се носи лесно в чантата. Пудрата на прах се предпочита от професионалистите в бранша, защото гарантира по-гладко нанасяне и създава по-натурална визия.

Предлага се и пудра под формата на перлички, която често замества ружа. Нейната роля е по-скоро да освежи зоната около бузите и да подсили бляскавото излъчване.

 

Ако кожата ви е мазна, за вас е подходяща матиращата пудра. За представителките на нежния пол, които имат суха кожа – по-добре да се насочат към прозрачния вариант.

Колебаете ли се за цвета, непременно си направете тест с нея. Част от продукта се поставя върху брадичката и челюстта. Забележите ли, че някоя гама се слива най-хармонично с вашата кожа, значи трябва да инвестирате в нея.

Повечето пудри имат изявени подтонове, които се движат между бял, розов и жълт оттенък. Преценете коректно кой от тях пасва на руменината ви, за да не сгрешите при покупката.

 

Важни предимства на пудрата

За всички, които се чудят защо е нужна изобщо пудрата, няколко фактора се оказват важни тук. Тя скрива отлично порите, а и спомага кожата да не лъщи след гримирането. Ако тя е от мазния тип, това е още по-значимо в случая. С нея ще се чувствате във форма през целия ден, защото ще задържи за дълго фон дьо тена, а и ще ви осигури финален щрих на лицето.    

пудра жена лице съвети козметика Коментари

Семейство. Мъжът решава кръстословица. Жената е в кухнята. Той пита: – Първият мъж с четири букви? – Димо.

Виж още Коментари Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.