Кожа – нека я опознаем, за да ѝ дадем това, от което се нуждае

1
153
Добави коментар
borola
borola

Нашата кожа е най-големият по площ външен орган на тялото. Освен с размера си, тя респектира и със своите многобройни и разностранни функции, които изпълнява в организма. В настоящата статия ще се опитаме да я опознаем по-отблизо, за да можем да покрием специфичните ѝ нужди.

Каква роля изпълнява кожата?

Кожата е външната обвивка на нашето тяло и огледалото, което отразява състоянието на организма. Наред с това, тя изпълнява и роля на механично препятствие за много микроорганизми. Защитава ни и от неблагоприятното въздействие на климатичните и химични фактори. Чрез нея се осъществява комуникацията между тялото и околния свят – усещането за допир, абсорбция на определени вещества, елиминиране на токсини и отпадни вещества от метаболизма. Кожата участва активно в метаболизма – служи като енергиен резерв, участва в процесите на хранене, именно в нея се синтезира жизнено необходимият витамин D.

Какво е разковничето за перфектна кожа?

Специалистите са единодушни, че ключът към красивата и здрава кожа се крие в поддържане на нейната защитна бариера. Установено е, че здравата кожа е силно устойчива към клетъчни увреждания и възпалителни процеси. Когато защитната бариера на кожата е нарушена, възникват „повреди“, които може да доведат до:

бактериални, вирусни и гъбични инфекции
раздразнения
зачервявания
обриви
сърбеж
кожни заболявания

Кои са основните механизми на защита на кожата?

Най-същественият защитен механизъм на кожата е нейната кисела мантия. Тя се състои от себум (мастен секрет) и потни секрети, които постоянно покриват повърхността на кожата и поддържат подходящо рH.

pH на кожата е показател, който показва концентрация на водородните йони. Използва се за определяне степента на киселинност и алкалност във външния слой на кожата. Измерването на рH става по скала от 0 до 14. В центъра на скалата е 7. Стойността pH 7 е неутрална.

Нормалното pH на кожата e кисело, в рамките на 3,5 – 5, което е свързано с наличието на мастни киселини в секрета на потните жлези.

Мазнините в мантията отблъскват водата от кожата

Така кожата се предпазва от загуби на вода и увреждане на външните слоеве, изградени от твърди протеини. В резултат кожата е по-малко уязвима на увреждания, причинени от факторите на околната среда, като слънце и вятър, и по-малко податлива на дехидратация.

Външният слой на кожата е изграден от кератин – вид белтък, който в кисела среда е много твърд и поддържа защитните протеини силно свързани. По-алкалното рН разхлабва кератиновите влакна и се образуват празнини в защитното покритие. Това улеснява проникването в кожата на алергени, бактерии и вируси и се превръща в предпоставка за развитие на кожни проблеми.

Как да предоставим първокласна грижа на нашата кожа?

Все повече дерматолози у нас ни приканват да се доверим на дермокозметичната линия ДжинДжира, за да отговорим на нуждите на нашата кожа. Тя включва следните 5 иновативни продукта, които са изключително важни за перфектното състояние на кожата:

 

ДжинДжира Алба Бебе/GinGira® Alba Bebe
ДжинДжира Алба/GinGira® Alba
ДжинДжира Актив/GinGira® Activ
ДжинДжира Цинк Пиритион/GinGira® Zinc Pyrithione
ДжинДжира Медикасол/GinGira® Medicasol

 

Всички членове на фамилия ДжинДжира са разработени с грижа за кожата. Съдържат 100% натурални съставки – цинков оксид, цинк пиритион, екстракт от лайка, невен и Азиатска центела, висококачествени хидратанти и емолиенти. Нямат изкуствени аромати, консерванти и оцветители. Не цапат, не омазняват и не изсушават кожата. Изключително ефективни са при проблемна, дехидратирана, раздразнена, чувствителна и загрубяла кожа.

Имат отлична поносимост и са напълно безопасни за дълготрайна употреба

Произведени са в иновативна фармацевтична форма – емулсия във вид на спрей. Благодарение на удобната дозаторна помпа нуждата от докосване на съдържанието на флакона с пръсти отпада. По този начин се предотвратява контаминация. Помпата помага още за точното дозиране и лесното нанасяне на продуктите дори в труднодостъпните зони като гърба. Всяко впръскане доставя на кожата точно 0,2 ml от спрей емулсията. Тя бързо попива в кожата и не запушва порите.
С цел по-голямо удобство на потребителите безспорните бестселъри от фамилия ДжинДжира – ДжинДжира Алба Спрей и ДжинДжира Алба Бебе – се предлагат в удобни опаковки от по:

50 и 100 ml за ДжинДжира Алба Спрей
30 и 100 ml за ДжинДжира Алба Бебе

Една опаковка от 100 ml ДжинДжира се равнява на 200 ml крем.

Преглеждания:
4