Левски – ЦСКА (24.02.2019 г.)

1
234
Добави коментар
sapa84
sapa84

Левски срещу ЦСКА ще бъде черешката на тортата в 23-ия кръг на Първа Лига. Двата отбора влизат в доста интересен момент във второто от общо четирите “Вечни дербита“ за сезон 2018/2019 г. И двата смениха треньорите си малко преди началото на пролетния дял от полусезона. Първи промяна направиха на “Герена“, където Георги Дерменджиев замени Славиша Стоянович, а няколко дни след това и на “Армията“ решиха да сложат български треньор на мястото на чужденец и Любослав Пенев зае поста на Нестор Ел Маестро.

“Сини“ и “Червени“ са на съседни позиции в класирането – втора и трета – и никой от тях не се е отказал напълно от първото място. Това важи особено за ЦСКА, които преди кръга изостават на само пет точки от Лудогорец, докато разликата между Левски и шампионите е осем пункта. С оглед на нестабилната форма на Лудогорец обаче, разликата изглежда напълно стопяема, стига софийските грандове да покажат шампионско ниво до края на кампанията.

Големите съперници в българския футбол започнаха по почти еднакъв начин пролетния дял на шампионата. И двата отбора се провалиха в първия кръг за годината – Левски спретна домакинско реми с Локомотив Пловдив, а ЦСКА загуби от Черно Море във Варна, но след това взеха рутинни победи срещу по-слаби съперници – ЦСКА победиха с 2:1 Ботев Враца на “Българска армия“, а Левски надвиха с 2:0 Витоша Бистрица на “Васил Левски“.

На националния стадион по традиция ще се изиграе и Вечното дерби, така че в този мач не можем да говорим за съществено домакинско предимство.