Сомаха – Сребърни бижута

3
342
Добави коментар
seowebdesing
seowebdesing

Подходящ подарък ли са сребърните бижута?

Искате да подарите на скъпо до вас същество нежен, ефирен и ефектен подарък, но се двоумите какво би било най-подходящо? Трябва ви нещо, което да е уникално и което поднесено точно на място да възхити вашата половинка? А разгледахте ли вече сребърни бижута онлайн? Няма жена, която да не обожава среброто и сребърните бижута уникати, както и няма жена, която да не бъде впечатлена от един такъв подарък. Вместо да се чудите какво да подарите за следващият 8-ми март, 14 февруари или рожден ден, доверете се на нашите уникални дизайни сребърни бижута. 

Защо жените предпочитат среброто пред останалите бижутерийни аксесоари?

Обикновено първият отговор е:” защото е красиво”, а жените са нежни, крехки и ефирни същества, които обичат сребристия, загадъчен блясък. Преди години жените се разграничаваха по това дали обичат да носят сребро или злато. С навлизането обаче на стоманата и на различните други по-нестандартни материали за бижута, днес смеем да твърдим, че такова разграничение вече няма. Днес дамите, които носят златни бижута, носят и сребърни, както и обратното. Много често даже се забелязват дами, които да носят и двата вида по едно и също време.

Свойства на среброто.

Магията на среброто владее света от векове. Много хора вярват, че сребърните бижута премахва отрицателната енергия и дори съхраняват информация за собственика на бижуто. Има различни теории, че среброто почиства енергийното поле и носи положителен заряд. Освен мистицизъм, сребърната бижутерия носи и нещо традиционно в себе си. Примерно, във високосни години, традициите повеляват да се носят сребърни бижута, да се окичват стените на дома със сребърни икони и изобщо хората да се докосват до сребро, колкото се може повече. В последните години, златото отстъпи първенството на сребърната бижутерия, поради факта, че среброто е доста по-достъпно като цена, а качеството на изработените бижута е уникално добро. Можете да забележите прекрасно изработени сребърни бижута комплекти, детайлни колиета, обеци, сребърни икони, чаши, дори лъжички. 

Друг елемент, който наклонява везните в полза на сребърните бижута е и желанието на дамите ( и господата разбира се ) да притежават бижу, което е изработено ръчно и е уникално, а именно в сребърната бижутерия това може да се постигне. Кой не би искал да притежава бижу, което никой друг няма и което ще впечатлява с изработка и ще подчертава индивидуалността му? Ако искате да направите грандиозен подарък, който да носи изящество, харесайте сребърно бижу с тюркоаз или друг скъпоценен камък и ни се доверете да го гравираме с ваш надпис или дата. Няма нищо по-хубаво от красив и същевременно личен подарък. 

Сребърната бижутерия при мъжете и жените.

Сребърната бижутерия не е само за дамите, макар че те са тези, които диктуват тенденциите по-често. Сребърните бижута се харесват и на господата, които знаят какво искат от живота и предпочитат стилните сребърни бижута, които да ги извадят от стереотипа на мъжа от 80-те и 90-те години, когато задължителния аксесоар беше масивен златен пръстен и тежък ланец. Днес модерните мъже предпочитат сребърна бижутерия, която придава стил и елегантност, дискретно загатвайки мъжкия им чар. Мъжете могат да избират между сребърни пръстени, тесни или широки гривни и сребърни плетки ланци. Много често днес можем да забележим и мъж със сребърна обеца на едното или даже на двете уши. Докато преди години женските и мъжките бижута бяха различни, то днес можем да твърдим, че тази граница е размита. Световните дизайнери, много често добавят огромни, сребърни бижута към най-фините дами, за да може да се подчертае деликатността им. В друга обстановка, тези бижута биха били по-скоро счетени за част от мъжката сребърна бижутерия. По един или по друг начин тези тенденции ще се развиват в бъдеще и можем да очакваме да бъдем впечатлявани от нестандартни бижута и начини на носене.