ЦСКА подготвя нова офанзива за ас на Черно море – SportVox

1
143
Добави коментар
sheri
sheri

ЦСКА ще направи втори опит да привлече младата звезда на Черно море Мартин Минчев. През лятото “Армейците” ще предприемат нова офанзива за 17-годишното крило.

На него се гледа като потенциален заместник на продадения в Каляри Кирил Десподов. През януари софиянци и варненци водиха разговори за Минчев, но по една или друга причина до трансфер не се стигна. Въпреки това “червените” не са се отказали от намеренията си да вземат младока и ще направят нов опит да го доведат на “Българска армия” през лятото.

Младият талант изнесе много силен мач срещу ЦСКА в началото на пролетния дял на “Тича” за успеха на Черно море с 2:0. Той ще навърши 18 години през април, но въпреки крехката си възраст вече натрупа близо 50 мача за представителния тим на “Моряците”. Минчев е използван като крило при мъжене, но в школата е бил основно в ролята на централен нападател. Интерес към него е имало и от италиански клубове, които са искали да го вземат под наем. От Черно море и семейството на играча са отхвърлили подобен вариант.

В полезрението на ЦСКАпопада и друг обещаващ футболист от Първа лига – централният защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров. 22-годишният бранител бележи впечатляващ прогрес през този сезон. “Канарчетата” си го върнаха през лятото след преотстъпване в Монтана. Димитров бързо се наложи сред титулярите и се оказа открититието на сезона в Ботев (Пловдив). ЦСКА-София ще продължи да следи изявите му и през пролетта и може да направи офанзива и за него през лятото. Към бранителя е имало сериозен интерес през зимата, като той бе спряган и за Левски, но той предпочете да остане в родния си клуб поне до края на сезона.

“Тема спорт”