На остров Бали днес е „Ден на тишината“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
190
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Индонезийският туристически остров Бали днес е напълно тих за ежегодния „Ден на тишината“. Спрени са всички полети, интернет, туристическите атракции са затворени, за да бъде посветен денят на медитация и интроспекция, съобщи АФП.

Заради празника, хиндуистите на острова ще останат по домовете си в следващите 24 часа, така че да могат да направят себеанализ, уточнява БГНЕС.

Жителите на острова от други религии и туристите също са били помолени да спазят традицията и да не напускат домовете и хотелите си.

Забранено е движението на автомобили и мотоциклети, освен при спешни случаи. Светлините в домовете и уличното осветление ще бъдат изгасени, а туристическите атракции и търговските центрове ще останат затворени.

Международното летище също няма да работи 24 часа, като то беше затворено в 6.00 часа сутринта местно време /01.00 часа по Гринуич в четвъртък/. Засегнати ще бъдат 468 полета, сред които 207 по международни линии.

Местното правителство на Бали нареди на мобилните оператори да прекъснат интернета през следващото денонощие, освен за най-важните обществени услуги.

Вчера – сряда, ден преди традиционния „Ден на тишината“, на острова беше проведен и годишният ритуал по прогонването на демоните и злите духове. С шумен и цветен парад огромно множество премина по улиците, преди да изгори изображения на злите сили.

В Индонезия по-голяма част от населението са мюсюлмани, но повече от 80% от жителите на остров Бали се идентифицират като хиндуисти и практикуват местна версия на тази религия.