Вагинална сухота – причини, симптоми и решения

2
209
Добави коментар
borola
borola

Неприятната вагинална сухота при жените е деликатен проблем, за който рядко се говори. Той обаче е широко разпространен и в редовете по-долу ще му обърнем подобаващо внимание. Кое провокира появата на сухота „там долу“, какви са симптомите и кой е начинът за справяне с нея? Узнайте отговорите на тези щекотливи въпроси!

Причини за вагинална сухота

Редица фактори могат да допринесат за появата на вагинална сухота. Те могат да бъдат физически, психологични, естествени или такива, породени от условията на външната среда. Убедете се сами.

Хормонални нарушения

Хормоналният дисбаланс е сред основните „виновници“ за вагинална сухота при дамите.

Женските хормони бушуват най-силно през деликатни етапи от живота като бременност, пременопауза, менопауза. Тогава пониженото отделяне на женския полов хормон естроген води до намаляване на съдържанието на гликоген във влагалището. В резултат влагалищната киселинност се увеличава и нивото на влага „там долу“ рязко намалява.

Кърмене

Периодът на кърмене също е рисков за появата на влагалищна сухота. Причината за това се крие в ниските нива на основния женски хормон естроген.

Противозачатъчни и определени медикаменти

Възможно е вагиналната сухота да бъде провокирана от приема на контрацептиви и на медикаменти с изсушаващ и стесняващ кръвоносните съдове ефект.

Психологически проблеми

Вагиналната сухота се появява и като следствие от психологически проблеми, неразбирателства с партньора, стрес и недостатъчна възбуда.

Агресивни продукти за интимна хигиена

Използването на средства за интимна хигиена, които съдържат потенциални алергени, също може да доведе до поява на вагинална сухота. Така се случва, защото се нарушава деликатния баланс във влагалищната микрофлора.

Още причини за вагинална сухота

Практиката сочи, че проблемът „прекалено сухо влагалище“ може да е породен и от:

носене на бельо от дразнеща материя
пране на бельото със силни перилни препарати
тютюнопушене
оперативно премахване на яйчниците (овариектомия)

Симптоми на вагинална сухота

За наличие на вагинална сухота свидетелстват парене и сърбеж в интимната област, както и болка при сексуален контакт. Тези симптоми обикновено са придружени от позиви за често уриниране, уринарни и вагинални инфекции (бактериална вагиноза, трихомониаза, кандидоза).

Най-ефективното решение при вагинална сухота

С проблема „вагинална сухота“ може да се сблъска всяка дама независимо от възрастта си. Това обаче не е повод за притеснение. Природата има решение в лицето на изпитаната природна комбинация от Лактобор Интим/Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор/Lactobor® капсули. Тези два продукта действат в пълен синхрон и се справят със сухотата във вагината по напълно естествен начин.

Лактобор Интим вагинален гел е безценен помощник за възвръщане на естествения баланс във влагалището. Тайната на силата му се крие в рационалното съчетание от млечна киселина и гликоген. Млечната киселина възстановява нормалното влагалищно рН и възпрепятства развитието на болестотворни микроорганизми.

Гликогенът, от своя страна, е храна за добрите млечно-кисели бактерии

Той подпомага растежа на тези пазители на женското интимно здраве и едновременно с това подпомага производството на млечна киселина. Лактобацилите започват да се размножават интензивно. Вземат числен превес над „лошите“ бактерии и спомагат за възстановяването на естествения бактериален баланс във влагалището. След премахване на източника на раздразнение сърбежът изчезва, влагалищната влажност се възстановява и дискомфорта остава в миналото. Ползите от Лактобор Интим вагинален гел обаче не се изчерпват дотук. Освен за поддържане на естественото рН на влагалището той успешно се използва за защита от рецидивиращи вагинални инфекции.

Лактобор капсули е перфектното допълнение към Лактобор Интим вагинален гел в битката с вагиналната сухота

Голямото му предимство е естественият начин, по който стимулира развитието и дейността на полезната вагинална микрофлора. Благодарение на високия брой млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus той активира обитаващите вагиналната среда полезни бактерии. Те бързо допринасят за нормалното овлажняване на вагиналната среда и възстановяването на доброто интимно здраве. Бета глюканът в състава му, пък повишава локалната имунна защита на вагиналната и чревна лигавица, като стимулира производството на имунни тела.

Лактобор Интим вагинален гел и Лактобор капсули са произведени според изискванията за добра производствена практика. Имат отлична поносимост и са 100% натурални. Грижат се за вагиналния комфорт да дамите от всички възрасти и във всеки етап от живота им.

Преглеждания:
5