Лесно ли е да се избират мебели за детска стая?

1
133
Добави коментар
mebeli-bogdan
mebeli-bogdan

Едва ли има родител, който не е готов на всичко само за да удовлетвори желанията и потребностите на своето дете децата са нашето бъдеще, те са всичко което имаме и именно в това е причината да полагаме ежедневни грижи за това да живеят щастливи, здрави и пълноценни. От раждането и грижливо мебелираната детска стая до юношеската възраст и оптимизиране, и подреждане на пространството съобразно нуждите и интересите на вече порасналия тийнейджър. Никак не са малко отговорностите ни като родители, но наистина една от най-важните е да осигурим на децата стабилна, здравословна и безопасна среда за живот.

Изборът измежду предложенията за детски стаи наистина е трудно решение. В крайна сметка не са малко детайлите, които трябва да вземем предвид. Размер на леглото, избор на качествен матрак, спално бельо, секция, бюро, декорация – всичко това има отношение към създаването на обстановка, която да излъчва спокойствие и удобство. Няма как да подминем и  финансовия фактор. Колкото и да сме загрижени за това децата да получат обзавеждане, което е перфектното решение за тях, то финансовото измерение също оказва влияние върху избора на една или друга мебел.  Но не всичко, което е безумно скъпо и се предлага в търговската мрежа е качествено. Желателно е да се направи преценка и да се определи реален бюджет за компактно и функционално обзавеждане на детската стая. Не е нужно от твърде много лукс за а се чувства детето уютно и комфортно.

След като сте поставили в рамки бюджета, който можете да си позволите за мебелиране на детската стая то идва ред на избор на дизайн и модел. Тук ориентир и водещ фактор ще бъде възрастта на детето. Ако имате невръстно бебе то ще предпочетете бебешка кошара в комбинация с практични други мебели като скрин, гардеробче. Но ако детето е вече ученик то автоматично концепцията се сменя. Избора следва да бъде към мебели, които да са максимално удобни и функционални за да може детето да се подготвя за работния си процес и ангажиментите, които има за подготовката на уроците. Затова е напълно естествено леглото да е по-голяма, да заложите на секция с множество чекмеджета, рафтове и бюро. От много голямо значение е не само какви детайли и комбинация от елементи ще бъдат избрани, но и тяхното правилно позициониране. Колкото и ограничена да е площта е добре да предвидите и свободно пространство за игри или дори за преминаване. Много родители правят огромната грешка да трупат стаята с обзавеждане, което не е функционално и в повечето случаи пречи, отколкото да помага.