Уринарна инфекция и бактериурия – 2 проблема, 1 решение

2
202
Добави коментар
borola
borola

Уринарна инфекция и бактериурия измъчват голяма част от населението у нас. Малцина са обаче тези, които знаят, че могат да ги преодолеят безопасно и ефективно с помощта на едно-единствено средство. Кое е то ще разберете в редовете по-долу. Но нека първо се запознаем с двата здравословни проблема. На вашето внимание – уринарна инфекция и бактериурия!

Накратко за уринарната инфекция

Уринарната инфекция представлява бактериален възпалителен процес на отделителната система. Среща се на второ място по честота след инфекциите на дихателната система. Най-честият причинител е бактерията Ешерихия коли (E. coli). Според различни автори тя се изолира от 50% до 80% от случаите.

Заболеваемост от уринарна инфекция при мъже и жени

Поради анатомичната особеност на уретрата и близостта ѝ до влагалището жените страдат по-често от уринарна инфекция, отколкото мъжете.

Естествени защитни механизми на тялото срещу уринарна инфекция

Организмът разполага с няколко защитни механизма, които ни предпазват от възпалителни процеси на уринарния тракт. Такива са епителните клетки на пикочния мехур (уроепител), които имат способността да унищожават бактериите и локалната имунна защита, която предпазва лигавиците от проникване на микроорганизми.

За съжаление, много често инфекциите на уринарния тракт и особено тези, засягащи пикочния мехур (цистит) и бъбречния паренхим (пиелонефрит), имат склонност към рецидивиране и хронифициране.

Диагностициране на уринарна инфекция

Обикновено уринарната инфекция е свързана с характерни промени в състава на урината, които се установяват лабораторно. Такива са:

наличие на бактерии (бактериурия)
левкоцити (левкоцитурия)
епителни клетки
протеин (протеинурия)

Повече за бактериурия

Бактериурия е състояние, при което от урината при микробиологично изследване се изолират бактерии, но липсват клинични оплаквания и лабораторни данни за възпаление. Според специалистите асимптомната бактериурия се среща по-често при бременни жени. Характеризира се с възпаление на пикочния мехур. Няма наличие на циститни оплаквания. Установява се с урокултура при рутинно изследване без клинични симптоми.

Основни причини за бактериурия през бременността
Увеличаване на матката

Една от причините за появата на бактериурия по време на бременността е нарастването на матката. Тя притиска пикочния мехур, което е свързано както с по-често уриниране, така и с наличие на остатъчна урина в мехура. Съвкупността от тези фактори е предпоставка за развитие на цистит.

Намаляване на локалния имунитет

Като друга причина се посочва понижаването на локалния имунитет на пикочните пътища в резултат на хормоналните промени, които настъпват през бременността.

Ефективното природно средство срещу бактериурия и уринарна инфекция

Тъй като при бактериурия не се препоръчва антибиотично лечение, с цел превенция на евентуална инфекция, уролозите съветват да се увеличи приемът на течности. Ценно допълнение към този съвет е приемът на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Този природен продукт действа безотказно при уринарна инфекция и бактериурия. Тайната на силата му се крие в рационалната комбинация от Американска червена боровинка и бета-глюкан. Екстрактът от червена боровинка е доказано ефективен срещу инфекции на отделителната система.

Естественият полизахарид бета-глюкан е най-мощният природен имуностимулатор с ясен механизъм на действие.

Благодарение на взаимно допълващите се активни съставки Имунобор Уро не позволява на бактериите да се прикрепят към лигавицата на пикочните пътища. Това обаче не е всичко! Той действа антибактериално, противовъзпалително, обезболяващо и имуностимулиращо. Успешно се използва като допълващо средство към антибиотичната терапия при хронична уринарна инфекция. Практиката сочи, че Имунобор Уро съкращава продължителността на антибиотичното лечение.

Имунобор Уро е не само ефективен, но и безопасен при уринарна инфекция и бактериурия

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Изцяло природния произход на съставките го превръща в идеално средство за продължителна употреба дори от бременни жени. Продължителността на приема на Имунобор Уро при:

рецидивираща уринарна инфекция е от 6 до 12 месеца
бактериурия – до получаване на стерилна урина

Дозата на прием е следната:

при възрастни и деца над 12 г. – по 3 капсули дневно
при деца от 6 до 12 г. – по 2 капсули дневно
при деца до 6 г. – по 1 капсула дневно
за поддържащо лечение и профилактика на рецидиви – по 1-2 капсули дневно

Препоръчително е Имунобор Уро да се приема на гладно. Възможно е капсулата, в която се предлагат активните съставки, да се отвори и съдържанието да се приеме с течност.

Преглеждания:
3