Красива коса и здрав скалп без пърхот? Каква е тайната?

2
171
Добави коментар
borola
borola

Ако ви измъчва пърхот – тази публикация е специално за вас. Научете кой дермокозметичен продукт лежи в основата на здравия скалп и красивата коса и се бори успешно с проблемния пърхот.

Всички искаме да бъдем здрави и да изглеждаме добре

За добрата визия допринася видът и състоянието на косата. А тя е красива, когато е здрава. За поддържането ѝ мнозина не пестят средства за скъпа козметика. Но малко от нас подозират, че здравината, а оттам и външният вид на косата, зависят от състоянието на скалпа.

Много от проблемите със скалпа произлизат от едно състояние, добре познато на мнозина – пърхот.

Проучване, включващо представители и на двата пола на възраст до 30 г., показва, че пърхот имат около 78% от участниците

Според специалисти, една от основните причини за поява на пърхот е изсушаването на скалпа. Дехидратация възниква на базата на редица фактори. Основни сред тях са климатичните условия, стресът и неправилната грижа за косата и скалпа.

За да подпомогнем доброто овлажняване на скалпа е необходимо да използваме специални продукти, съдържащи емолиенти и хидратанти, които имат точно такава функция. От определящо значение за ефективността на продукта срещу пърхот е осъществяване на продължителен контакт със скалпа, без да го омазнява. Когато скалпът ни е засегнат от пърхот се налагат специални грижи, каквито обикновените козметични продукти не могат да ни осигурят.

Специфичните климатични условия влияят негативно на косата и скалпа, но този ефект се допълва и от други фактори

Студените месеци носят много дискомфорт на хората с кожни проблеми. Зимният период води със себе си студ, сух въздух и силен вятър – основни фактори, които изсушават кожата и влошават състоянието на косата. Дехидратацията, заедно със свитите от студа периферни кръвоносни съдове и забавеното кръвоснабдяване, допринасят за изсъхване на кожата и лющене на повърхностния ѝ слой. Много близка по състав до кожата е и косата, която по същия начин се превръща в една от „жадните“ части на тялото ни през зимата. Ситуацията е още по-сложна при хора, страдащи от пърхот, които усещат допълнителната тежест на зимните климатични условия.

Не само времето обаче, е причина за появата на пърхот. Горещите душове, които много хора взимат през този период, също влошават състоянието на скалпа. Горещата вода покачва температурата на кожата и води до по-голяма загуба на вода от кожните клетки, т.е. кожата допълнително се дехидратира.

Много е важно през зимата да се ползват допълнителни овлажняващи и омекотяващи дермокозметични продукти, които да компенсират загубата на вода и намалената кожна еластичност.

От особено значение е и правилната противопърхотна грижа.

Кои са най-разпространените грешки в борбата с неприятния пърхот?

Дълго време се е смятало, че основната причина за поява на пърхот е рядкото миене на косата. Поради това схващане много дерматолози влизат в спорове. В крайна сметка се стига до заключението, че дори ако косата се мие често, това няма да помогне за разрешаване на упорития проблем. Смяната на шампоаните на принципа проба-грешка също не е подходящ вариант за борба с пърхота. Прилагането на тази стратегия в дългосрочен план само би влошило проблема.
Много хора в стремежа си по-бързо и ефективно да премахнат пърхота са склонни да прибягват към различни домашни рецепти. Такава е комбинацията от лимонов сок, жълтък и кисело мляко, която се втрива в скалпа. Прилагането на различни видове смеси с недоказан ефект обаче, крие сериозни рискове. Те могат да доведат до алергична реакция и да задълбочат проблема с пърхота.

Американската асоциация за администриране на храни и медикаменти одобрява приложението на продукти на основата на цинк пиритион в борбата с пърхота

Цинк пиритионът е безопасна съставка, която успешно се бори с причинителите на пърхот. Специалната спрей-емулсия ДжинДжира Цинк Пиритион/GinGira® Zinc Pyrithione съдържа цинк пиритион, съчетан с висококачествени хидратанти и емолиенти.

Благодарение на цинк пиритионът, продуктът се отличава със силно изразено противопърхотно действие. ДжинДжира Цинк Пиритион може да помогне на всеки засегнат от пърхот да каже „сбогом“ на сухия и проблемен скалп. Друго отличително предимство на ДжинДжира Цинк Пиритион е, че той осъществява дълготраен контакт със скалпа, за разлика от шампоаните. Продуктът може без притеснения да се нанесе вечерта и да се отмие на сутринта. ДжинДжира Цинк Пиритион е изключително удобен за употреба, не омазнява и не изсушава кожата.

Продуктът може да се ползва и върху другите части на тялото, с което осигурява универсална грижа за преодоляване на кожните смущения.

Поради тези свои качества, ДжинДжира Цинк Пиритион е помогнал на хиляди хора да се справят успешно с един от най-упоритите проблеми – пърхота. ДжинДжира Цинк Пиритион ви осигурява красива коса и здрав скалп, защитен от пърхот.

Преглеждания:
3