И созополският кмет е с обвинение за присвояване

1
166
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След като по-рано днес Софийска градска прокуратура привлече като обвиняема за присвояване кметицата на Златица, созополският градоначалник също последва съдбата й. От Държавното обвинение го изправят на съд за това, че между 29 август 2014-а и 27 март 2017-а година, при 33 отделни случая, е присвоил общо 1 989 474,08 лева общински пари.

Според СГП, Панайот Р. изплащал суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени СМР. Като основание за банковия превод се сочели договори за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание между 10 и 20 години затвор, както и конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.