Ето как ще изглеждат плейофите в Първа лига :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
147
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

След срещата между „Дунав“ и „Черно море“ (1:1) стана ясно крайното класиране на първата шестица от редовния сезон в Първа лига.

„Лудогорец“ ще започне плейофите с пет точки аванс пред ЦСКА и с осем пред „Левски“. Четвърти е отборът на „Ботев“ Пловдив, който е с три точки повече от петия и шестия – „Черно море“ и „Берое“.

Така първите мачове от плейофите в битката за титлата и Лига Европа са следните:

„Лудогорец“ – „Берое“

ЦСКА – „Черно море“

„Левски“ – „Ботев“ Пловдив

Първият кръг от плейофите ще се изиграе след паузата в първенството заради мачовете на националните отбори – на 30/31 март. Предстои Спортно-техническата комисия към БФС да обяви точните дати и часове на мачовете.

Вечното дерби ЦСКА – „Левски“ ще бъде в 30-ия кръг (20/21 април) и в 35-ия кръг на 25 или 26 май.

Интрига имаше за разпределението на местата в долната осмица и двете групи там. В Група А попадат отборите на „Етър“, „Ботев“ Враца, „Витоша“ Бистрица и „Верея“. В Група Б са „Локомотив“ Пловдив, „Славия“, „Септември“ и „Дунав“.

Първите два тима от групите от втората осмица се класират за бараж за Европа, докато вторите два отиват на баражите за оцеляване. Активът от редовния сезон се запазва непроменен за всички участници в плейофите.