Свещената геометрия и Единното поле на съзнанието

1
115
Добави коментар
setlans
setlans

Свещената геометрия и Единното поле на съзнанието

Единното поле на съзнанието

Айнщайн е смятал, че има уравнение за Единното поле, което би могло да обясни причината за съществуването на всичко. Знанието, което може да даде това уравнение, би могло да обясни времето, пространството и дори произхода на човечеството.

Днес, в света на квантовата физика, има толкова много мистерии, че сегашното ни разбиране за реалността изглежда недостатъчно да схване явления като опита на Юнг, ефекта на наблюдателя, тайният фантом на ДНК и квантовото заплитане. В същото време, много учени започват да мислят извън кутията.

Квантовият физик д-р Джон Хегелин обяснява основата на Вселената като Единно универсално поле на интелигентност. Частици от природата се разбират като Едно, Универсален океан от чисто, трептящо съзнание в движение. Ние сме просто различни вълни на един океан от съществуване в основата на всичко.

„Точно както вълните са непрекъснати с океана. Тялото ви е непрекъснато с общата енергийна система на космоса, и всичко това сте вие.“Алън Уотс

Нови доказателства намекват, че всичко е Енергия и резултат от неразличима звукова вълна или чистота. Вибрационната честота създава енергия, която се превръща в твърда материя.

Галактики, планети, растения, животни и хора – всички са само вълни от вибрации на това Единно поле. По същество, ние сме буквално обединени и Едно.

Свързаната Вселена
„Вселената е свързана и жива, а ние сме част от метриката на пространството.“Насим Харамейн

Насим Харамейн, директор Изследвания във Фондация Резонанс, е бил вдъхновен от Айнщайн и продължава да следва неговата идея, че геометрията държи ключа към създаването на единна формула за Вселената.

Той предполага, че пространството не е празно, а по-скоро е пълно с неизползвана енергия. Това действие, реакция и връзка между енергията налична в космоса е създаването на динамичен поток във Вселената. Или просто казано, би могло да бъде обяснено като „Вселената танцува с енергия“.

„Геометрията ще изтегли душата към истината и ще създаде духът на философията.“Платон

В различни медийни продукции на Фондация Резонанс, Насим обяснява идеята за Холофрактографската Вселена. Неговите открития проучват фракталният (безкрайно повтарящ се мотив), холографският и геометричен характер на пространството от макрокосмоса към микрокосмоса, и как потенциала на Цялото е в рамките на всяка част от Вселената на всяка скала.

Свещената Геометрия
„Научете се да виждате. Осъзнайте, че всичко е свързано с всичко останало.“Леонардо да Винчи

Всичко във вселената е геометрично свързано. Свещената геометрия е изходния код на Единното поле. Това е езикът на природата, основен план на процеса на универсално творение.

Не е случайно, че човешките ръце и клоните на дърветата имат същите фрактални модели на растеж, или че нашите сърца и Земята имат същото тороидално електромагнитно поле. Дори нашите ембриони съдържат основните геометрии на звездни купове и галактики.

Моделите са винаги пред нас, когато очите ни са отворени. Всяка една система в природата използва основните математически езици като шаблон за растеж.

Ние можем да намерим всички видове математически формули и последователности в природата, като Златното сечение или Редицата на Фибоначи, в цветята, плодовете, дори галактиките.

Когато започнем да виждаме универсалните модели накъдето и да погледнем, реализация на взаимното свързване се случва дълбоко в нас. Ние започваме да виждаме, че всичко е тясно свързано. Когато това се случи, ние започваме да избираме Любовта във всеки аспект от живота ни.

„Истинската любов се ражда от разбирателството.“ Буда

Наука & Духовност

С развиването на нашето разбиране на свещената геометрия, ние започваме да виждаме по-дълбоки връзки между науката и духовността.

Като напомняне за нашата взаимна връзка с природата, взаимодействието със свещената геометрия кани хармония и баланс в нашия опит. Нашата цел е да участваме в хармонията на природата.

„Красивото е манифестация на тайни природни закони, които без това явление биха останали скрити завинаги.“Йохан Волфганг фон Гьоте

Визуализацията и вниманието са ключът към духовният растеж.

Те са от основно значение в много енергийни практики като Рейки, Чигонг, Тай-чи и т.н.

Създаването на дизайни, базирани на Свещената геометрия ни помага да визуализираме, докоснем и играем с Универсални енергийни формации, помагайки ни да се свържем директно с божественото.

Вие не четете тази статия случайно, вие сте тук с по-голяма цел, отколкото изобщо си представяте. Ние сме тук, за да възстановим баланса и да поведем човечеството към следващия етап на еволюцията. От разделено двойствено съзнание до взаимосвързано единно съзнание, в което целия живот е в равновесие и хармония.

„Хиляди свещи могат да бъдат запалени от една-единствена свещ и животът на свещта няма да бъде съкратен. Щастието никога не намалява, като се споделя.“Буда

Сетланс