BEST Sofia организира за девета поредна година студентския форум BEST Engineering Week

1
158
Добави коментар

BEST Sofia организира за девета поредна година студентския форум BEST Engineering Week 19 март 2019 г. BEST Engineering Week ще се проведе в периода 19 – 28 март 2019 г., като събитието ще бъде по-мащабно в сравнение с предишни издания. Инженерното състезание, организирано от BEST Sofia, се завръща за девета поредна година с нови предизвикателства, интересни казуси на компании и близо 150 участници.

В ежегодното събитието могат да се включват студенти от всички университети, обучаващи се в техническа специалност, като целта е те да имат директна връзка с компаниите и да покажат своите умения в реална работна среда. В рамките на един ден екипите от студенти ще имат възможност да посетят фирмите и заедно да работят по предварително зададен казус.

Официалното откриване на BEST Engineering Week ще се състои на 19 март в Технически университет-София. Тогава участниците ще получат повече информация за всяка от компаниите и ще бъдe обявено тяхното разпределение. От 19 до 28 март 2019 г. ще се проведе същинската част от състезанието. В този период всеки от отборите ще работи по разрешаването на теоретичен или практически казус в рамките на един ден, а най-добре справилите се ще получат награди.

Състезанието ще завърши с официален коктейл на 28 март и награждаване, а студентите ще могат лично да се срещнат с представителите на над 15 компании в технологичния бранш.

Генерален партньор на събитието е Melexis България, глобална инженерна компания и световен лидер в проектирането, разработването и доставянето на решения в сферата на микроелектрониката.

„Щастливи сме, че за поредна година имаме възможността да подкрепим BEST Engineering Week. В Melexis развиваме младите специалисти и смятаме, че този форум е пример за успешен модел, който служи като връзка между образованието и бизнеса. Доказателство за това е непрестанно увеличаващия се брой на участници в състезанието.“, споделя Силвен Коло, управител на Melexis България.

От всички 21 включили се компании партньори, 12 участват с казуси – Melexis България, GTT България, Siemens, UniCredit Bulbank AD, Coca-Cola HBC, Liebherr, Volvo Bulgaria, Melon, IBM, SBTech, LEM, DXC Technology.