Токсична Боя за Коса?

6
275
Добави коментар
mona.venkova
mona.venkova

Как да се избегне токсична боя за коса и да се използват естествени алтернативи.

Смята се, че до 75% от жените оцветяват косата си. Въпреки че боята за коса е обща практика за красота, повечето хора не са запознати с рисковете за здравето, свързани с поддържането на различни цветове на косата.

Токсините могат да съществуват навсякъде, а количествата токсини, на които хората се излагат всеки ден, се увеличават с тревожна скорост. Има много химикали обикновенната боя за коса, които са свързани с изтощителни здравословни проблеми и форми на рак. За съжаление повечето хора не познават реалната заплаха от това да излагат телата си всеки ден. Първата стъпка е да се образоваме, какво има в тези продукти? Така ще ограничим опасното излагане върху химикали. Ето няколко вредни съставки, които биха могли да се крият в ежедневната боя за коса и са опасни:

Амоняк: Това е основната съставка в домакинските белина и други промишлени почистващи препарати. Той причинява дихателни проблеми, когато се вдишва.
Евгенол: Това токсично вещество се използва като аромат в боите за коса и е свързано с токсичност на имунната система, алергии и дори рак.
Resorcinol: Тази съставка се намира в повечето без рецепта и професионални бои за коса. Тя е свързана с нарушена хормонална функция и повишаване на половите хормони.
Въглищен катран: Това е основен канцероген и може да се намери в повечето бои за коса.
DMDM хидантоин: Това вещество се използва като консервант и е известно като имунотоксин. Япония ограничава употребата му в козметиката.
p-Фенилендиамин: Известен като PPD, обикновено се използва в боите за коса и носи най-големите рискове за здравето. Той може да причини рак на пикочния мехур, както и проблеми с бъбреците и белите дробове.
Формалдехид: Този популярен консервант е съставка в боите за коса и допринася за увреждане на плода и рак.
Токсините като тези могат да имат вредни последици за здравето на хората, които иначе са много здрави. Ако човек яде добре и упражнява, но все още се бори със здравословни проблеми, е добра идея да разгледаме продуктите за красота, които могат да предизвикат излагане на токсини. Боята за коса може да бъде подъл виновник, който често се пренебрегва като източник на експозиция на токсини.

Добрата новина е, че избягването на токсините може да бъде лесно, тъй като има алтернативи на токсичните бои за коса. Има много възможности за оцветяване на косата. Безопасното и професионално умиране на коса може да бъде направено чрез избор на органичени продукти от стилист, който специализира в естествената грижа за косата. Втората възможност е да се боядисва косата безопасно у дома. Хената е много популярна естествена трайна боя за коса и е една от многото други нетоксични бои за коса.

Въоръжени със знанието за това какво да избягвате, когато става въпрос за боя за коса и как да замените токсичните продукти със здрави, здравословното умиране на коса ще бъде лесно. Също така ще стане очевидно, че косата започва да изглежда и се чувства по-здрава, без всички тези ненужни сурови химикали.

Веднъж оцветени, не забравяйте да се грижите за косата си с естествени шампоани и балсами!