Как да създадете интериорен комфорт в дневната ако не с помощта на ъглов диван?

1
190
Добави коментар
mebeli-bogdan
mebeli-bogdan

Как да създадете интериорен комфорт в дневната ако не с помощта на ъглов диван?

от Imot | Дек. 9, 2018 | Интериор и Мебели |

Приоритетно за много домакинства е обзавеждането с практични и функционални мебели. Ако и вие искате да оптимизирате пространството в дома си е време да се запознаете с перфектните характеристики на ъгловите дивани. Днес ще разгледаме по-задълбочено този тип мека мебел, тъй като се оказа, че дивана е не само една от задължителните мебели в дома ни, но създава безупречен комфорт и пълноценност в интериора. И така защо точно ъглови дивани, а не холни гарнитури и стандартни прави канапета? Идеята на ъгловия диван е да оптимизира площта. Ако разположите гарнитура е повече от ясно, че това ще заеме целия хол. Освен това начина, по който ще отседне в дневната една ъглова мека мебел наистина доста се различава от типичните стандартни диванчета. Както вече се уверихте в основата е индивидуалното излъчване и визуален интериорен комфорт. Ако трябва да бъдем максимално обективни ще посочим, че освен с визия тази мека мебел може да бъде и особено функционална и практична точно заради своята форма.

Вероятно ще се изненадате, след като разберете, че над 85 % от диваните с ъглова форма имат механизъм за разтягане. Разбира се, ако ще ползвате ежедневно тази опция сън е добре да подберете ъглов вариант, който е изработен от цели матраци, а не отделни седалки. Така, когато спите на дивана(вече трансформиран) няма да изпитвате дискомфорт, а напротив ще се потопите в релакс и удобство.  Истината е в това, че диваните не са предназначени основно за спане. След като в замисъла си те трябва да ни създават комфорт и удобство по време на престоя ни в дневната, то е желателно те да са изключително меки и да позволяват на тялото ни да изпита истинско блаженство. А допълнителната екстра е трансформацията в комфортно легло, в което да се насладим на спокоен и здравословен сън.

Ъгловите дивани не се отличават само и единствено с тези си специфики. Както знаете в дома на българина най-ограничено е пространството, което се оказва сериозна причина да се потърси помощ именно от обзавеждане с практично и функционална форма. Диваните с ъглова форма обаче се отличават с още един съществен приоритет и това е тяхната ракла. Малко са моделите, които нямат такава, а онези, които разполагат с подматрачно пространство наистина се оказват най-търсени и предпочитани от потребителите. Вече имате сигурна място за съхранение на спалното си бельо, завивки, възглавници и друг текстил. Ако обмисляте да смените меката мебел у дома, но търсите нещо различно, иновативно и практично ето и нашето предложение – ъглов диван.