Артохолици творят добро настроение в Бургас

1
159
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Красотата. Тя е в основата на всяко изкуство. Днес, в Деня на поезията празнуваме именно нея – празникът за очите и душата. За група бургаски младежи обаче изкуството придобива нови измерения. Те наричат себе си “Артохолици” и търсят начини да вдъхновят хората около себе си да творят.

”Артохоликс” е най-новият “сборен пункт” на любителите на изкуството, които желаят да изпробват и собствените си умения с четката. Под вещото ръководство на професионален художник, всеки може да се превърне поне за час в творец, независимо дали до този момент е рисувал или няма никакъв опит в изобразителното изкуство.

Новият клуб се намира на ул. “Княз Борис I” 89. Там, сред приятната атмосфера, на фона на спокойна музика, веднъж/два пъти седмично “артохолиците” разпускат след дългия работен ден, забавляват се на по чаша вино, създават приятелства и черпят вдъхновение един от друг.

Сбирките им са отворени за посетители, като участието в някое от арт събитията им изисква предварително записване чрез социалната мрежа “Facebook”. Главните “артохолици” осигуряват платна, четки, бои и вдъхновение на всеки, решил да се включи, срещу минимална такса. А накрая всеки участник може да отнесе у дома творбата си за спомен.