Косово – България прогноза (25.03.2019 г.)

1
171
Добави коментар
sapa84
sapa84

България продължава своята квалификационна кампания в понеделник вечер с мач като гост на стадион “Фадил Вокри“ в Прищина, където домакините от Косово ще бъдат подготвени като за война.

Домакините успяха да изградят своя национален отбор след слабото представяне на дебютните за тях квалификации (тези за Световното първенство) и след края им нямат нито една загуба нито в официални мачове, нито в приятелски. В контролна среща в четвъртък вечер те взеха първия си скалп на голямо име, след като не се дадоха на Дания в контролна среща, завършила 2:2. Националите на Косово дори бяха на път към историческа победа, но допуснаха изравнителен гол в 91-ата минута.

Избраните от швейцарския селекционер Бернард Шаланд мъже се радваха на силна кампания в Лигата на нациите и спечелиха своята група със стил след четири победи и две равенства срещу Азербайджан, Фарьорските острови и Малта в последната дивизия на лигата. Вярно е, че съперниците не бяха от най-висока класа, но този нов национален отбор вкара 15 гола в тази група и допусна едва два, което показва, че не само са били по-добри от тези противници, но и категорично са доминирали.

За разлика от България, Косово имат в редиците си множество играчи в големи отбори. При отсъствието на контузения Валон Бериша от Лацио, голямата звезда на тима е полузащитникът на Волфсбург Милот Рашица, а също така могат да разчитат на вратар от редиците на Манчестър Сити, макар и все още със статут на резерва при “Гражданите“ – Ариянет Мурич. Множество са играчите и от швейцарската Суперлига, с които работи швейцарския треньор. Ще можем ли да се справим срещу този неопитен, но качествен отбор?