Райън Гигс назова четирима играчи на Арсенал, които е мразил

1
164
Добави коментар
sapa84
sapa84

Райън Гигс показа колко голямо е било съперничеството на Манчестър Юнайтед с Арсенал, разказвайки за своята неприязън към няколко играчи на големия съперник.

Сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер бяха главните действащи лица в една епична мениджърска битка след пристигането на французина в Лондон в началото на сезон 1996/1997.

През сезон 1998/1999 г., когато “Червените дяволи“ спечелиха своя требъл, Райън Гигс отбеляза ключовия гол в полуфинала за ФА Къп срещу Арсенал след един красив пробив през цялата защита на “Артилеристите“.

Гигс, който обикновено е спокоен и обуздан в емоциите си, призна, че е ставал напълно различен човек, когато се е изправял срещу отбора на Венгер и е изпитвал омраза към четирима от играчите на съперника си.

“Не харесвах Арсенал“, призна чистосърдечно легендарният полузащитник. “Не харесвах Виейра, защото играеше мръсно. Не харесвах и Петит, защото имаше дълга коса. Не харесвах Бергкамп. Не харесвах Пирес, въпреки че когато го срещна днес виждам, че е много приятен човек. Тогава не поглеждах към тях, не ги познавах и не исках да ги познавам. Бергкамп? Казвах си, че не е толкова добър, колкото Ерик Кантона“.
“Не бях наистина такъв човек. Това не бях наистина аз. Дълбоко в себе си знаехме, че те са най-големият конкурент и това съперничество е всичко за нас. По-голямо дори и от съперничеството с Ливърпул по това време“.

Гигс в момента изпълнява ролята на национален селекционер на своята родина Уелс, с която започва европейските квалификации с двубой срещу Словакия утре вечер. Той се представи сравнително добре в първия си официален турнир и запази позицията в Б дивизията на Лигата на нациите след две победи срещу Ирландия и две загуби от Дания.

Райън Гигс назова четирима играчи на Арсенал, които е мразил

5 (100%) 5 гласа