Starbucks открива нови обекти във Варна и София тази година

1
142
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

През тази година предстои откриване на още обекти Starbucks във Варна и София, като продължават преговорите за разширяване на веригата и в други градове. Извършва се и реновиране на по-старите обекти на компанията у нас.

Вторият обект във Варна ще е факт още следващата седмица – в новооткриващ се мол.

Веригата вече има у нас 13 обекта – 8 в София, 2 в Бургас, 2 в Пловдив и 1 във Варна. Първият отваря през 2008 г.

Това обяви Иван Георгиев, Регионален мениджър на Starbucks България, по време на представянето на новото здравословно меню, създадено специално за Starbucks от новото лице и първата жена – член на журито на MasterChef – Силвена Роу. То включва плодово смути с ананас, банан и манго, десерт с чия и маракуя, както и кроасан с риба тон и сирене „Моцарела“.

Част от продажбите, реализирани от менюто, ще бъдат дарени на сдружение „Русаля“ – организацията, която е създала и управлява частното училище за изкуства и занаяти за социално слаби деца във великотърновското село Русаля.

На 30.3.2019 г. за първи път в България Starbucks ще отбележи глобалната инициатива Часът на Земята, пускайки в употреба специална чаша за многократна употреба с уникален дизайн. Така компанията насърчава клиентите да донесат собствените си чаши, когато посещават Starbucks, което е основен приоритет в стратегията за намаляване на отпадъците.