4 признака на уморената кожа и методи за ревитализиране

4
256
Добави коментар
seoslav
seoslav

Колкото и грижи да полагаме за кожата си през студените месеци, резултатът от лошото време и липсата на слънце се отразява на вида й

Ето няколко признака, по които ще познаем, че е време да предприемем допълнителни стъпки за добрия външен вид на кожата. 

Дехидратация

Тук негативен ефект оказват не само климатичните условия. Ежедневният стрес и замърсяването също оставят своя нежелан отпечатък. Те прекъсват клетъчната активност на кожната тъкан и възпрепятстват естественото задържане на вода. Разрушават баланса и кожата става по-чувствителна. Понякога е трудно да се определи типът кожа. Дали е суха като цяло или дехидратирана вследствие на горепосочените фактори. Мазната кожа също може да страда от дехидратация, а правилното определяне на типа е от изключителна важност за козметиката, която трябва да се използва. 

Фини линии

Начинът на живот и генетичната предразположеност са фактори, които оказват не малко влияние за появата на фини линии и бръчици. Успокояващо в случая е, че процесът е обратим с правилна и постоянна грижа. 

Комбинацията от външни и вътрешни фактори може да отслаби структурата на дермата и да доведе до дефицит на вещества, които я поддържат еластична. Колагенът, хиалуронът и еластинът са главни отговорници за доброто състояние. Тяхната липса води до загуба на обем. 

Тъмни кръгове

Кожата под очите е с много нежна структура и обикновено това е мястото, което първо издава наличието на проблем. Стресът, умората и влиянието на околната среда дават своя принос. Тъмната зона обикновено се дължи на прозирането на подкожни съдове, вследствие загубата на колаген. По-светлата кожа по-лесно издава този недостатък. Прекомерната консумация на кофеин, алкохол или тютюнопушенето са други катализатори на дерматологичните проблеми в тази зона. 

Загуба на блясък

В по-напреднала възраст, кожата губи голяма част от естествено произведената хиалуронова киселина, която действа като гъба, задържаща водата в кожата, и я поддържа хидратирана и сияйна. Външните фактори допълват ефекта от годините, за това е нужна помощ не само от качествени козметични продукти, а също така промяна на някои вредни навици. Замърсяването, вредната храна, интензивното излагане на слънце и липсата на сън са определящи. 

Не унивайте! Всичко това е поправимо. Неотлъчното следване на ежедневни ритуали и малка промяна в навиците могат да извършат чудеса. И кога е най-подходящо да се ревитализираме, ако не с настъпването на пролетния сезон?!

Пролетен рестарт

Започнете с положителна нагласа и промяна на вредните привички. Хранете се здравословно, спете повече и отделяйте малко време за разходки в природата. Намалете кафето и цигарите. Стартирайте програма с релаксиращи упражнения. Започнете процеса на обновяване отвътре навън. 

Старателното почистване на кожата с леки овлажняващи продукти ще се отплати с повече блясък и сияен вид. Ексфолирането ще премахне мъртвите клетки и ще подготви епидермиса за следващите продукти. Заложете на маски за уморена кожа, поне два пъти седмично. Ценните им съставки ще я овлажнят в дълбочина и ще възвърнат еластичността й. Озаряващите серуми и ревитализиращи балсами с по-концентрирани съставки ще благоприятстват укрепването на липидната бариера. 

Не използвайте сапуни и продукти на алкохолна основа. Те разрушават естествения себумен слой, което ще ускори изпаряването на влагата. Тук добро решение са продуктите на маслена основа. Богатите на витамини кремове и маски ще способстват за избистряне и озаряване на тена. И нека не забравяме, че сред големия набор козметични продукти, които са на наше разположение, ще открием овлажняващи препарати дори и за мазна, нетолерантна кожа. 

Декоративната козметика е не по-малко значима. Заложете на изпитани, висококачествени продукти съобразени с вашия тип кожа, които ще завършат цялостната грижа за високо самочувствие и удовлетворение от положените грижи. 

Продукт

5 based on 1 votes

Посетители: 57