Свалят наемите на преместваеми търговски обекти в три зони

1
149
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Свалят наемите на преместваеми търговски обекти в три зони – около РУМ “Младост”, РУМ “Велека”, РУМ “Резвая”. Това решиха общинските съветници днес. Посочената в докладната на кмета Димитър Николов четвърта зона – при УМБАЛ Бургас ще остане по-скъпа.

До момента тези райони попадаха документално в най-високата I-ва тарифна зона, заедно с пространства, разположени основно в централна градска част. Според администрацията обаче, наемите са излишно завишени.

По време на дебатите съветникът Живко Табаков заяви, че ще подкрепи докладната, но отбеляза, че предложеното намаление възлиза на 90 лева месечно на обект, което не било особено облекчение за търговците, но щяло да коства на общинския бюджет 54 000 лева годишно.

От ГЕРБ контрираха, че предложението не е “предизборно”, а цели да се изравнят условията за дребния бизнес в комплексите, където се намират тези обекти. Един от доводите по време на дебатите бяха и свободните обекти.

Оказа се, обаче, че такива няма. Това предизвика сътресение сред мнозинството, но след кратка почивка, докладната бе все пак приета.