Чуй ме!

1
187
Добави коментар
svetla58
svetla58

„Музиката е нищо, ако никой не може да я чуе”
Пласидо Доминго

„Hear the World” е благотворителна кампания, която в момента е подкрепена от повече от 100 звездни посланици. Зад камерата е не кой да е, а самият Браян Адамс, който е уловил всяка знаменитост в специалната „Hear the World” поза, която представлява, поставена зад ухото ръка, създаваща образа на съсредоточено изслушване. Един от тях е и Стинг, чийто внук, Акира, се ражда с увреден слух.

Акира с майка си

Всички те допринасят за повишаване на обществената осведоменост за това колко е важен добрият слух, както и за последиците от загубата му. Някои посланици, като швейцарския музикант Патрик Нуо, също така участват като спонсори на избрани проекти на Фондацията „Чуйте света“.

Всяка година Фондацията „Чуйте света” продава календара „Чуйте света”, включващ 12 портрета на знаменитости-посланици, заснети от Браян Адамс, за да подкрепят децата със загуба на слуха.

Уникална колекция черно-бели портрети показва звезди като Приянка Чопра, Шон Мендес, Джейми Кълъм, Алесия Кара и The Weeknd, в известната Hear the World поза. Календарът е с ограничено издание на стойност $ 40 и с нетърпение очакваме да видим новите 12 звезди за 2019 година.

Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Ел Макферсън, Наталия Водянова

Сто процента от приходите отиват във фондацията „Чуйте света“ – глобална организация с нестопанска цел. Основана през 2006 г. от Sonova, водещият провайдър на слухови решения, Фондацията „Hear the World“ подкрепя хората и особено децата в нужда, който са със загуба на слуха по целия свят и се ангажира с превенция за загубата на слуха. От своето създаване швейцарската фондация е подкрепила над 90 проекта в 39 страни с финансиране, технологии и експертни познания за слухови апарати.

Жан Пол Гутие, Пласидо Доминго, Sting, Джаред Лето

Календарът „Чуйте света“ е значим подарък за всеки, който иска да подкрепи добра кауза. Изключителните черно-бели портрети са произведение на изкуството и изявление: „Аз напълно вярвам в работата на фондацията „Чуйте света”, поради което я подкрепям с фотографията си вече над десет години“, казва Браян Адамс. Всеки месец една международна звезда обръща внимание на колко е важно да чуваме добре и последствията от загубата на тази ни способност.

Браян Адамс, Ероз Рамацоти, Лени Кравиц, Джон Леджънт

В най-новите проекти се появяват изпълнителите Шоун Мендес, The Weeknd, Джейми Кълъм, Питър Мафай, Алесия Кара, Сара Маклахлан, Зед и Марк Суей. Моделът на обложката е бил актрисата, продуцент и активист Приянка Чопра, а други известни личности са моделът Изабела Емак, моделът и певица Карън Елсън и комикът Ръсел Питърс.

Миша Бартън, Линдзи Лоан, Лана Дел Рей, Джон Бойега

Тази година дванайсетте известни личности следват стъпките на над сто други музиканти, модели и актьори, които са подкрепили Фондацията „Чуйте света“ през последните 10 години.

Кейт Мос, Кармен Касс, Джорджия Джагър, Миг Джагър

„Тя затопля сърцето ми да подкрепя усилията, които обединяват света, за да дадат на децата в неравностойно положение възможността да слушат. Календарът „Чуй света ”е значимо произведение на изкуството, което предлага на всички нас възможност да бъдем част от нещо специално”, казва Сара Маклахлан.

Тилда Суинтън, Фрида Пинто, Даян Крюгер, Надя Ауреман

Загубата на слуха е недооценен проблем със сериозни последици.
Значението на загубата на слуха все още е подценено, въпреки че цифрите очертават ясна картина: според Световната здравна организация (СЗО) над 360 милиона души (около 5% от световното население) са засегнати от умерена до дълбока загуба на слуха – около 32 милиона от тях са деца.

Ани Ленъкс, Анастейшиа Кели Озборн и Take That

Повечето от засегнатите живеят в страни с ниски или средни доходи и нямат достъп до аудиологични грижи. Нелекуваната загуба на слуха може да има сериозни последствия, особено за децата. Освен трудността да се научат да говорят, те почти нямат никакъв шанс да посещават училище и често биват изоставяни от обществото.

Моника Белучи, Джулиан Мур, Ванеса Паради, Рене Зеуегър

Редактор: Марина Делева