Лечков: България няма място на голямо първенство

1
161
Добави коментар
sapa84
sapa84

Легендата от САЩ ’94 Йордан Лечков, който понастоящем е вицепрезидент на Българския футболен съюз, даде своето негативно мнение за играта на родните национали в първите два двубоя от квалификациите за Европейското първенство.

В тези два мача България достигна до късметлийско равенство 1:1 срещу Черна Гора, в което единственият гол за нашите дойде от несъществуваща дузпа, и още едно равенство със същия резултат при визитата си на Косово, където единствено многото пропуски на домакините ни спасиха от разгромна загуба.

Според Лечков, националите ни трябва да направят сериозни подобрения в играта си, за да имат шанс за класиране на европейския форум. Той добави, че дори и по някакъв начин да се спечелим квота за ЕВРО 2020, няма какво да правим на голямо първенство с такава игра.

Основните критики на бившия кмет на Сливен са спрямо липсата на самочувствие, агресия, умения за задържане на топката.

Докато легендарният халф не вижда в настоящия национален отбор потенциал за Европейско или Световно първенство, селекционерът на България Петър Хубчев изказа задоволство от играта в интервюто след мача, заявявайки, че България може по-скоро да съжалява за равенството в Прищина.

Той предизвика много шеги в социалните мрежи с изказването си, че “България е на второ място с две точки и се класираме“.

Всъщност на теория е точно така – във временното класиране, оглавявано от Англия с шест пункта, България заема втората позиция, но Чехия и Косово са с мач по-малко, а “Лъвовете“ тепърва трябва да изиграят мачовете си срещу двата най-силни отбора в групата.

Лечков: България няма място на голямо първенство

5 (100%) 5 гласа