Pulse Fitness & Spa West Park откри пролетния сезон с Мастър Клас по кросфит на открито

4
413
Добави коментар
PulseFit
PulseFit

27/3/2019

Разположен в непосредствена близост до един от най-зелените паркове в София и само на десетина минути пеша от метростанция „Западен парк“, Pulse Fitness & Spa WEST PARK стартира пролет 2019 с Мастър клас тренировка по кросфит на открито. В груповото занимание се включиха над 200 участници. Тренировката се проведе на най-голямата и най-модерна в България външна площадка, специално изградена за занимания по кросфит.

Видеоматериал от събитието

Снимки от събитието: https://bit.ly/2Tzi2sM

Кросфит представлява съвършената комбинация от тренировъчни програми

Участниците в това групово занимание изпълняват упражнения, характерни за леката атлетика, гимнастиката, вдигането на тежести и дори водните спортове едновременно, в рамките на една сесия. Техниките са изключително разнообразни. Сред тях са клекове, напади, бягане, подскоци и дъги, лицеви опори и коремни преси. Обикновено упражненията се изпълняват с помощта на уреди, за да се увеличи допълнително натоварването върху всички мускулни групи. Пудовки, медицински топки, дъмбели, щанги, лостове за набирания, успоредки, степ платформи – тези спортни аксесоари са неизменна част от тренировката по Crossfit. По този начин трениращите усъвършенстват своята цялостна физическа форма.

Тренировките са високо интензивни, най-често без почивки, като по този начин тренират и психическата издръжливост на участниците. Crossfit подобрява състоянието на организма и развива умения в 10 сфери – сърдечно-съдова, дихателна и силова издръжливост, сила, гъвкавост, експлозивност, скорост, координация, ловкост, баланс и точност.

Продължителността на една тренировка е 45-60 минути, а изгорените калории са около 800 kcal.