Изберете подходящите бебешки дрешки преди раждането на вашето бебе | Мини Ти Блог

1
453
Добави коментар
Miniti
Miniti

8 март, 2019 17:13

Как да изберете бебешки дрешки за вашето бебе още преди самото раждане?  Появата на нов човек е огромно щастие за всяко младо семейство. Само че татковците и майките не винаги имат опита да се справят с новороденото. Тепърва им предстои да научат колко и как да го хранят, как да сменят памперсите, как да  го приспиват, как да се справят с коликите и ред други неща. И въпреки че всички тези неща са важни, не по-малко важно е да изберете бебешки дрешки преди още детето да се е появило на бял свят. То трябва да има всичко необходимо, което ще му е нужно на първо време. 

Нека ви помогнем с няколко полезни съвета как да изберете подходящите бебешки дрешки за вашето мъниче.

  

Бебешки дрешки според сезона Ако бебчето ви се роди през лятото, изберете леки памучни дрешки със светли цветове. Заложете на дългите ръкави и панталонките с дълги крачоли от лека и тънка материя. По този начин ще защитите деликатната кожа на бебето от слънчевите лъчи и ще го предпазите от настинка. Ако бебенцето се роди в по-студено време, го обличайте с толкова дрехи, колкото носите вие с един допълнителен кат, който може да представлява чувалче или плътна пеленка. Не изнежвайте бебето, като го навличате с прекалено много дрехи, за да не стане податливо на настинки. Защитете чувствителните зони на детето, които са главичката, крачетата и ръчичките. Към комплекта бебешки дрешки купете подходящи за сезона обувчици, шапчица, ръкавички и шалче. Бебешки дрешки според цветовете

Повечето бебешки дрешки са в топли, но ярки цветове. Не избирайте прекалено шарените дрешки, тъй като те дразнят окото. Балансирайте между по-светъл и по-тъмен цвят, без обаче акцентът да пада върху тъмния тон – все пак това са дрешки за бебе и трябва да са игриви и жизнерадостни.

Вероятно вече знаете пола на детето. Така по-лесно ще се ориентирате дали да посегнете към розовата или към синята цветова гама. Розовото идеално се съчетава с по-тъмни цветове, като зелено, синьо, виолетово, а синьото се съчетава с по-светли цветове, като зелено, жълто, оранжево и др.

Общи съвети

Изберете бебешки дрешки, които са удобни както за бебето, така и за вас, за да можете лесно да го преобличате. Не купувайте дрешки с прекалено много копчета или орнаменти по тях. Тук важи правилото колкото по-семпъл е дизайнът, толкова по-добре!

 

Категории: