Левандовски разкри най-трудните защитници в света

2
147
Добави коментар
sapa84
sapa84

Левандовски разкри кои са защитниците, срещу които му е било най-трудно да се изправи в хода на неговата кариера.

Полският нападател има 199 гола в Бундеслигата в 283 мача, отбелязвайки попадения срещу редица противници.

Въпреки изключителния му успех в отбелязването на голове, все пак има защитници, срещу които е изпитвал затруднения – както в местния шампионат, така и в европейските мачове.

“В Шампионска лига това е Серхио Рамос. Той е страхотен централен защитник, не само в дефанзивен план, но и когато е с топката“, заяви полякът.
“В Бундеслигата винаги бе предизвикателство да играя срещу Матс Хумелс и Жером Боатенг“.

Левандовски разкри също така и кои са футболните му идоли, назовавайки по-конкретно двама нападателя, на които се възхищава и на които се е опитвал да подражава при първите си стъпки в професионалния футбол.

“Обичах да изучавам стила на игра на Тиери Анри. Харесвах също така Алесандо дел Пиеро“, добави той.

Макар да му липсва скоростта на Анри и техническото магьосничество на Дел Пиеро, Левандовски със сигурност се изгради като нападател от най-висока класа и е постигнал няколко уникални подвизи като петте му гола в рамките на девет минути, когато влезе като резерва през второто полувреме срещу Волфсбург преди няколко години.

Той е завършвал три пъти като голмайстор на Бундеслигата и спечели шампионската титла шест пъти.

В момента на 30 години, на Левандовски му остават няколко години, в които да увеличи броя на титлите си, но в момента бившия му отбор Борусия Дортмунд води на Байерн с две точки след бавния старт на шампионите. Полякът и неговите съотборници ще трябва да дадат най-доброто от себе си на 6 април, когато е ключовият директен сблъсък, който е много вероятно да реши титлата.

Левандовски разкри най-трудните защитници в света

5 (100%) 3 гласа