Реал иска €500 млн. за следения от Ювентус Варан

2
144
Добави коментар
sapa84
sapa84

Реал Мадрид ще иска от потенциалните желаещи да закупят защитника Рафаел Варан да заплатят сумата от 500 милиона евро, колкото е неговата откупна клауза, с което целят да направят всичко възможно да го задържат в клуба.

Медиите в Испания твърдят, че “Лос Бланкос“ нямат желание да продадат Варан, който бе основна фигура в отбора, спечелил Световното първенство с Франция през изминалото лято.

Нежеланието за каквито и да е преговори за по-ниска цена от клаузата за откупуване цели да изпрати на всички останали клубове съобщение, че Варан не се продава, както и да покаже на самия играч, че клубът все още оценява неговия принос.

Френското издание L’Equipe наскоро излезе с информацията, че защитникът се колебае за бъдещето си в “Кралския клуб“ и изглежда търси ново предизвикателство въпреки случилото се наскоро завръщане на сънародника му Зинедин Зидан на треньорския пост.

Варан има действащ договор до 2023 г., заради което ще му бъде много трудно самоволно да се откъсне от отбора, след като през лятото се възползва от статута си на световен шампион и четирикратен победител в Шампионската лига, за да получи увеличение на заплатата.

В последните седмици французинът бе свързван с Ювентус и Манчестър Юнайтед, а самият той не е излязал публично да отрече спекулациите за евентуалното му напускане на клуба.

Варан, който преди това се премести в Реал от Ланс през 2011 г., каза, че не желае да коментира бъдещото си в скорошно интервю за парижки вестник.

Като контрапункт обаче Зидан бе много откровен за плановете си относно централния защитник, казвайки, че не желае той да напуска отбора в близко бъдеще.

Той също така заяви, че не може да си представи Реал Мадрид без Варан, който бе неразделна единица в един от най-успешните периоди на “Белия балет“.

По време на пребиваването си в Испания той изигра 268 мача и спечели 15 трофея на клубно ниво.

Реал наскоро подписаха с бранителя на Порто Едер Милитао, но бразилецът е играч, който може да играе както като централен, така и като краен защитник.

Следващият мач за “Кралския клуб“ е двубой срещу Валенсия в сряда, след което в събота ще излязат срещу Ейбар. Те вече са аут от Шампионска лига и Купата на краля, докато в Примера стоят трети на 12 точки зад Барселона и на две зад втория Атлетико Мадрид.

Реал иска €500 млн. за следения от Ювентус Варан

5 (100%) 4 гласа