Две дербита между „Лудогорец“ и ЦСКА в рамките на 3 дни :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
229
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Футболните почитатели у нас живеят в интересна седмица. Не едно, а цели две дербита между „Лудогорец“ и ЦСКА ще се случат в рамките на 3 дни! За това погледите са обърнати към Разград, където днес (3 април) двата отбора ще определят полуфиналиста в турнира за Купата на България.

Мачът е от 18:30 ч., а домакините заявиха, че са взели всички нужни мерки за опазване на сигурността на стадиона, тъй като очакват многобройна агитка от София.

Всъщност и двата тима скоро не са радвали своите фенове с успехи в турнира за Купата на България. За последно ЦСКА спечели трофея през 2016 г., когато отборът беше в аматьорските групи. „Лудогорец“ пък не е бил краен победител в надпреварата от 2014 г. насам.

Полуфиналистът ще се реши след изиграването на един мач, така че днешните 90 минути ще бъдат важни и за домакини, и за гости. Крайният изход от двубоя със сигурност ще повлияе и на следващата среща – на 6 април, когато те ще са съперници във втори мач от плейофите в първата шестица на Първа професионална лига, отново в Разград.

Съдия на срещата ще бъде рефер номер 1 у нас за 2018 г. – Николай Йорданов. Противно на повечето очаквания, треньорът на ЦСКА – Любослав Пенев, не коментира наряда му.

„Ние ще играем футбол и искаме да победим чрез футбол. Не знам какви идеи има противникът за мача, но това са нашите намерения. Съдията ни свири един мач, мисля, че премина нормално, но съм гледал други двубои на ЦСКА в Разград и в много от тях тимът не е завършил в пълен състав. Надявам се всичко да мине нормално и всичко да се реши чрез футбол“, заяви той.

Неговият колега Стойчо Стоев, който с завърна начело на „Лудогорец“ преди по-малко от месец, заяви, че фокусът на тима пада по-скоро към добро представяне в първенството, където „орлите“ са на първо място и водят с 3 точки пред ЦСКА, но беше категоричен, че няма да отпише с лека ръка мача за Купата.

„По никакъв начин няма да подценим мача за Купата. Първенството е по-важно, но и този трофей има някаква стойност. Възможно е да направя ротации, защото времето за възстановяване не е толкова голямо. Имаме и състезатели, които са с контузии“, открехна вратата към съблекалнята на домакините в Разград той.