Fibank награди Александра Жекова с премия от 50 000 лв.

1
182
Добави коментар
bgobserver
bgobserver

Fibank (Първа инвестиционна банка), генерален спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК) и спонсор на Александра Жекова, награди днес с извънредна премия от 50 000 лв. българската състезателка по сноуборд за представянето й в Сочи.

Чекът беше връчен лично от изпълнителния директор на Fibank Васил Христов. „Fibank е горд спонсор на Сани Жекова от 2011 г. Още тогава бяхме убедени в потенциала на Сани да бъде истински шампион. Като генерален спонсор на Българската федерация по ски ние подкрепяме активно българските зимни спортове. Съгласно договора тя трябваше да получи премия за Олимпийски медал в Сочи. Независимо от лошия късмет днес посрещаме Сани като истински медалист, защото тя наистина заслужаваше да се качи на почетната стълбичка в Сочи. Сани накара цяла България да се гордее с нейното представяне, така че за нас тя е шампион и пример за подражание. Важно е младите хора в България да имат своите идоли и Сани Жекова е един от тях“, коментира Васил Христов.

„Надявам се, че следващия път и късметът ще бъде на нейна страна. Пожелавам й най-вече крепко здраве, много късмет и съм сигурен, че за нея тепърва предстоят още по-големи успехи“ – пожела й изпълнителният директор на Fibank.

От своя страна родната звезда в сноуборда Сани Жекова изказа своята благодарност за дългогодишната подкрепа и оказаното й доверие от Fibank. Сани изказа своите благодарности и към Българската федерация по ски и всички свои почитатели в България.