Голямо ДУПЕ – голяма работа!

1
265
Добави коментар
svetla58
svetla58

Най-новите модни тенденции се променят по-бързо от времето в Ню Йорк – един ден са на мода тежките парки, а на следващия – макси роклите. Същото може да се каже и за културните перспективи за идеалния тип тяло за жената.
От подплънките за раменете до стягащите талията корсети и колани, нашето общество винаги намира начин да извлече полза от тенденциите за женската красота, като най-новото е хирургическо уголемяване на задника. Дори ако голямата лудост по едрите дупета да избледнява, ползите от тях никога няма да изчезнат.

Независимо дали го обичате или мразите, голямото ви дупе е един огромен дивидент във ваша полза във всеки един аспект от лайфстайла ви.
Докато размерът на задника до голяма степен се определя от генетиката, която диктува мястото, където организмът съхранява мазнините, науката дава много причини да обичаме всеки инч от това, което ни е дала майката природа.

1. Мазнината по дупето е сравнително безвредна, здравословна.

За разлика от излишната бяла мазнина в червата, която обгражда органите и може да доведе до възпаления, високо кръвно налягане и болести. Едрите дупета са пълни с подкожна жълта мазнина, която е доброкачествена.

2. Пищната задница ни прави биологично по-привлекателни.

Някои еволюционни психолози смятат, че мъжете предпочитат жените с по-пълни дупенца, тъй като подчертават извивката на гръбначния стълб, според едно скорошно проучване, публикувано в Evolution and Human Behavior. От еволюционна гледна точка, това е много желана черта: извивката на гръбнака може да облекчи гръбначния натиск и свързаното с него нараняване по време на бременност, което подпомага мобилността на храната за майката и бебето. А всички знаем, че подсъзнателно мъжете търсят качествен индивид от женски пол, който да износи и роди здраво бебе.

3. Жените с по-изявени задни части са по-интуитивни от онези мацки с малки дупета.

Проучвания показват, че жените, които обикновено са по-емпатични от мъжете, стават особено внимателни и загрижени за чувствата на хората по същото време, когато развиват пищните си извивки по време на пубертета. Еволюционните теоретици смятат, че може да има някаква връзка между емоционалната интелигентност и размера на задника. Тъй като оформените жени, които имат по-големи задници и малки кръстчета, се обръщат за контакт към много мъже, тъй като трябва да развият превъзходни социални умения, за да оценят и изберат качествен потенциален партньор.

4. Гладът не е сериозен проблем при дамите със закръглени дупета.

Така е, защото мазнините, съхранени там, могат да се ползват като резервно гориво, когато нямат възможност да излязат от работа за обяд или пък, когато са болни и апетитът им бяга. Същото важи и, ако за заклещени на пустинен остров. Спокойно – дупето ви, буквално, ще ви нахрани!

 

5. Голямото дупе може да защити долната част на гръбнака.

Когато задникът е прекалено слаб, за да задвижи краката, докато вървим, по-малките мускули влизат в сериозно пренатоварване, за да помогнат. Учените обясняват, че това може да доведе до сериозни проблеми в гърба, бедрата, коленете и други места.

6. При жените с по-големи дупета, бременността преминава по-леко.

Обяснението е, че по-голямата задница балансира чудесно наедрялото коремче и така тялото не изпитва онзи голям стрес, когато бебето расте и налага анатомични промени. С по-голямото дупе, болките в кръста и умората в краката значително намаляват.

7. Големите дупета подобряват стойката.

Тесните бедра може да затруднят правилното стоене, когато сме изправени. Но силното дупе може да помогне да удължим флексорите на бедрата си и да държим всичко подравнено, което облекчава болките и не ни кара да изглеждаме прегърбени и отчаяни.

8. Big booties „развъждат” по-умни деца.

Мастната тъкан по дупето и бедрата разполагат със специалните омега-3 мастни киселини. Освен, че подобрява функцията на нашия мозък и по този начин увеличава IQ-то ни, тези мастни киселини оказват влияние и върху бебето. Някои учени смятат, че докато жената кърми, тялото използва част от тези мазнини, за да подобри кърмата, тъй като бебенцата се нуждаят от този вид мазнини за мозъка, нервната система и развитието на очите. Биолозите смятат, че именно заради тези неща, майките с по-големи дупета, раждат изключителни деца.

9. Големият задник действа като наркотик.

Реално е така. Учените са установили, че гледката на пищно дупе, активизира онази част от мозъка на мъжа, която се възбужда при употреба на наркотици, алкохол или храна. Има сериозна разлика при мозъчната активност на мъжете, когато гледат снимки на малък задник и такива на жени с големи дупета.

10. По-малко вероятно е жените с големите задни части да имат опасни нива на холестерола.

Когато учените са изследвали мазнините по задните части на женското тяло, те са установили по-здравословни нива на холестерола, което означава по-нисък риск от хронични заболявания. Жените с по-големи гъзенца и по-малки кръстчета разполагат с тенденцията да имат по-високи нива на HDL холестерол (добрият вид, който помага да се изчистят артериите) и по-ниски нива на LDL холестерол (лошият вид, който блокира артериите).

11. Вероятно диабетът няма да се намеси в живота на мадамите с голям ханш.

Колкото по-голямо е съотношението на талията към бедрата (т.е. колкото по-малка е талията и по-големи бедрата), толкова по-малък е рискът от развитие на диабет тип-2, според проучване на Международното списание за затлъстяването.

12. Голямото дупе е като каска за прасците.

Мускулите, които се спускат по задната част на бедрата, са особено склонни към нараняване. Но силната задница може да защити прасците, като помага с движенията, които засягат областта над бедрото.

13. Жените с по-едри дупета на практика разполагат със защитна възглавница.

Ами да! Представете си какво би било, ако паднете върху плосък задник. Историята ни е показвала, че може да се стигне до сериозни счупвания на седалищни или тазови кости и други травми. Но, ако паднете на пухкаво дупенце, можете веднага да се изправите на крака и да тръгнете.

Редактор: Марина Делева

Тагове
голямо дупе, добър холестерол, едро дупе, закръглени жени, закръглени момичета, закръглени форми, закръглено дупе, здраве, пищно дупе, полезни мазнини, ползите от голямото дупе