Алантоин в грижа за лицето

1
171
Добави коментар
kozmetikata
kozmetikata

Алантоин в грижа за лицето

Алантоинът е растителен екстракт, който естествено се среща в черния оман, кората на конския кестен, цвеклото, пшеничния зародиш и др. Може да се добива и по синтетичен път. Познат е като бяло кристално вещество. Има омекотяващо, овлажняващо и успокояващо действие върху кожата. Стимулира регенерацията на клетките на епидермиса, подпомага зарастването на рани, изравнява тена и се бори с кожните несъвършенства. Алантоинът е идеален за употреба върху кожа, податлива на недостатъции, разширени пори и при акне – помага за предотвратяване на запушване на порите и образуването на комедони, тъй като нормализира дейността на мастните жлези.

Антимикробното му и противовъзпалително действие го прави ценна съставка в продукти за лечение на кожни заболявания като атопичен дерматит, акне, екзема и розацея. Освен от слънцето, той предпазва кожата и от вятъра и студа.

В козметиката за лице най-често се среща в кремове за лице, защото има свойството да изглажда бръчките и премахва тъмни кръгове и торбички под очите. Използва се още в кремове за бръснене, лосиони, балсами след бръснене, слънцезащитни продукти и др.

В зависимост от концентрацията си се използва като хидратант, също премахва зачервяванията и успокоява кожата (0,1 – 0,5%), ако се използва по-висока концентрация (1-2%) има регенериращ клетките ефект.

Продукти за лице с алантоин Възстановяващ крем за мазна кожа d‘ALBA Регенерира и възстановява кожата, контролира себума и балансира pH-то. Има антиейдж действие. Кремът от серията PEPTIDE NO-SEBUM на d‘ALBA се използва след почистващия гел и тоника. Той е лек антиейдж крем, който се грижи за проблемната кожа и подсилва защитната функция на кожата. Има pH 5.5, което предотвратява появата на пъпки. Възстановява водно-масления баланс на кожата, съдържащите се BHA премахват мъртвите клетки и себума. Бетаинвият прах контролира омазняването, което се дължи на излишния себум. Съдържа комбинация от подхранващи съставки.

AQUA OPTIMAL Хидратиращ и матиращ крем за лице и очи за мъже от PHYTOMER Крем, който бързо абсорбира, матиращият ефект е незабавен. Некомедонен. Обогатен със специфични съставки за максимален комфорт: Алантоин с успокояващо действие; Глицерин + B5 провитамин за дълбока хидратация; Масло от шеа + Масло от жожоба за възстановяване.

OILY SK Балансиращ крем II за хидратация на мазна кожа на ATACHE Създава усещане за енергизирана и матирана кожа, като оставя трайно усещане за свежест.

Емулсия за след бръснене за мъже от GERMAINE DE CAPUCCINI Погрижете за кожата си да бъде успокоена след бръснене. Подтиска растежа на косъма и разрежда бръсненията. Конски кестен за ексфолиация. Кожата е гладка, мека, еластична и комфортна. Мравчена киселина – забавя растежа на космите. Осигурява успокояващ, хидратиращ и противовъзпалителен ефект. Антарктицин – стимулира зарастването на рани и синтеза на колаген. Алое Вера успокоява кожата, хидратира, подхранва, спира възпаленията и придава здрав вид. Алантоин – омекотяващо, овлажняващо и успокояващо действие върху кожата. Ефективен при зарастване на рани и белези, спира възпаленията.

Анти-Ейдж околоочен крем Smooth Look Nourishing & Anti-Wrinkle Eye Cream Bergman Beauty Care Това е интензивен подхранващ крем за областта окoло очите, който има незабавен ефект върху ранните бръчки. Чрез увеличаване на колагена в деликатната кожа около очите, контурът на очите е видимо по-гладък и по-здрав. Деликатната кожа е защитена от UVA лъчи, замърсяване и външни фактори.

Други приложения на алантоина В козметиката за тяло алантоинът е основната съставка в мехлеми и против стрии, тъй като подобрява тонуса на кожата на цялото тяло.

Алантоинът помага и за здравяване на косата. Той предотвратява косопада и цъфтящите краища, премахва пърхота, хидратира скалпа и подхранва корените.

Много от козметичните продукти за деца съдържат алантоин, тъй като е нежен и подходящ за детската кожа.

Още продукти с алантоин може да намерите тук.

Kozmetikata.com