Каква е модата при бебешките дрешки и какво трябва да знаем за нея? | Мини Ти Блог

1
332
Добави коментар
Miniti
Miniti

Какво трябва да знаем за модата при избора на бебешки дрешки?

Избирането на подходящи бебешки дрешки не е лека задача. Освен да ни харесат на външен вид, тези дрешки трябва да покриват и определени условия, които да допринасят за удобството и комфорта на детето в тази крехка възраст. Тук ще отговорим на някои от въпросите, които ще ви вълнуват, когато тръгнете по магазините да купувате бебешки дрешки за вашето новородено.

Каква материя бебешки дрешки да търсите?

Това е вероятно най-същественият въпрос, тъй като от него буквално зависи здравето на вашето бебе. Изкуствените или груби материи лесно могат да предизвикат обриви и инфекции по деликатната бебешка кожа. Отговорност на родителите е да дадат добър старт на детето, като изберат само бебешки дрешки от естествена материя, най-вече памучни. Уверете се, че на етикета на дрешките пише 100% памук, преди да ги закупите. Вашето бебе заслужава най-доброто!

Колко бебешки дрешки да накупите?

Трябва да помните, че бебетата растат „не с дни, а с часове“. Ако накупите прекалено много дрешки, вероятно за повечето от тях няма да остане ред да ги облечете дори веднъж, преди да омалеят. Заложете на не повече от 20 бебешки дрешки, които можете да сменяте, докато ги перете. Това може да са 3-4 бодита, 3-4 гащеризончета, 3-4 панталонки/ританки, 3-4 блузки, 1 якенце/космонавтче, 2-3 костюмчета. 

Кои са удобните бебешки дрешки, които са задължителна част от гардероба?

Бодитата и костюмчетата, които се откопчават с тик-так копчета отдолу, са най-предпочитани, тъй като дават лесен достъп на родителите до памперса, който можете да смените, без да се налага да сваляте и обличате наново цялата дрешка. Те ще ви спестят мъките по преобличане, той като бебенцата не обичат този процес и се бунтуват.

 

Модни или практични дрехи?

Преди да закупите първите дрешки на вашето бебе, се замислете над факта, че бебенцата са завити с пеленки и одеяла през първите месеци от живота си. Това означава, че на практика дрешките им остават скрити отдолу. Затова е важно да изберете удобството пред модата. Не е необходимо да залагате на бебешки дрешки с оригинална кройка. Купете дрешки, които спокойно и лесно да можете да обличате и събличате и които ще допринесат за комфорта на бебето, което все още „пет пари не дава“ за това как изглежда.

 

Ако искате да проверите как да изберете бебешки дрешки преди раждането на вашето бебче, прочетете: Как да изберете подходящите бебешки дрешки преди раждането на вашето бебе?