Ремонт на баня: Как да я превърнем в спа кът за релакс и подмладяване

2
177
Добави коментар
seoslav
seoslav

За постигането на максимален комфорт, трябва да се доверим на правилните майстори

 

Рано или късно се изправяме пред предизвикателството да ремонтираме банята. За постигането на максимален комфорт е най-добре да се доверим на правилните майстори, които предоставят адекватни решения във връзка с наличното пространство и желания дизайн. 

 

Кой не си мечтае да се отпусне в оазис на спокойствието след изморителен работен ден?!
 

Привлекателните конфигурации ще ни доставят отмора и радост. Компактните шкафове и правилно използваните ъгли ще оптимизират мястото в помещението. С интелигентен разбор и дизайнерските решения на майстори, дори най-малките помещения могат да се превърнат в нашето домашно спа. 

 

Банята поема не само санитарните функции. За добра продуктивност и стабилно душевно състояние е необходимо да сме максимално заредени с положителни усещания. Ето защо е много важно, единствената стая в дома, която може да ни осигури усамотяване, да притежава необходимите условия. 

 

Качествена изработка 

 

Заложете на органичните и естествени материали. Не пестете средства и не правете компромис. Вложенията ще ви се изплатят многократно под формата на тонизирано тяло и свеж ум. 

 

Добре е да стартирате ремонта с подмяната на тръбите. Старите и ръждясали тръби в последствие могат да доведат до много повече проблеми. Спестете си ги навреме.

 

Прецизно поставените плочки ще допринесат за баня без мухъл. Душ кабината е добро решение за предпазване от влагата, но ако разполагате с достатъчно площ, възползвайте се от предимствата на хидромасажната вана. Наличието на естествени звуци, докато се отпускате в нея, е идеално за стимулиране на сетивата, релакс и подмладяване. Това може да се постигне с каменен фонтан на плота на мивката.

 

При възможност банята трябва да е проветрива и максимално светла. Без задържаща се вода, която води до неприятни миризми и в последствие до естетически проблеми в помещението. Малко зеленина, чрез подходящите растения, ще направи чудеса с интериора. Добрата вентилация е задължително условие. 

 

Регенерация на силите

 

Банята символизира чистотата и е място за отпускане и пречистване на негативните емоции. Нежните пастелни тонове са особено подходящи за тази цел, а цветните акценти ще способстват за създаване на повече настроение и усещане за уют. Атмосферата трябва да е такава, че да ви накара да свалите напрежението още на прага на вратата. Необходимо е всеки сам за себе си да открие пътя към визуално съвършенство в банята, за да я превърне в храм на спокойствието. 

 

Нежно докосване

 

Не я занемарявайте. Чистотата и редът са от първостепенно значение за постигане на горепосочените състояния на духа. Свежият аромат, а дори и музикалното озвучаване, ще благоприятстват подобни състояния. Представете си сутрин със събуждането да усетим цветно ухание, да стъпим боси на суха и мека настилка. Сутрешният тоалет би бил толкова по-приятен. 

 

Не подценявайте детайлите

 

Осветлението също не е за пренебрегване. Поради високата влага в помещението, то се оказва доста капризно. Точният избор може изцяло да промени вида на банята. Ако е висококачествено и се съчетава с избрания от вас стил, целта ще бъде постигната. Старанието си заслужава. 

 

Ремонтът на банята не е лека задача, но търпението и средствата си заслужават, за да се радваме на здрав дух и тяло.