Черноморец на бунт, държавата продава имот на МО, който бил частна собственост

1
146
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Черноморец се вдига на бунт срещу решение на Министерски съвет от месец март, според което имот в местността “Червенка” ще бъде обявен за продан, тъй като вече не е необходим на Министерството на отбраната. Местните обаче твърдят, че теренът под тиловата база “Червенка” изобщо не е държавна собственост и от години се борят да си върнат земята.

Става дума за поземлен имот с 20 сгради, с площ  173 205 кв.м. До момента те са ползвани от 10-а Бригада Леки сили Созопол. По документи се водят частна държавна собственост, предоставена за управление и ползване от МО.

Държавата твърди, че имотът е закупен, а местните от години водят война, за да докажат, че това не е така. Сега се опасяват, че апетитният терен ще бъде закупен на безценица от предприемач, който ще построи поредния лъскав комплекс. И заплашват с протести. Готови са да затварят пътища.

„Напрежение има. Тази земя е с отпаднала необходимост. След като не е нужна на военните, и не са я платили на хората, е редно да им я възстановят”, коментира кметът на Черноморец Добри Добрев пред камерите на NOVA.

Вчера с жителите на Черноморец се срещна и народният представител Николай Тишев. След разговора си с него те се обединиха около идеята да инициират подписка и да обжалват решението на МС. Тишев и общинските съветници от БСП в ОбС – Созопол Тихомир Янакиев и Тодор Дамянов се ангажираха с подкрепа за справедливите им искания.