Какви бебешки дрешки трябва да включва гардеробът на бебето? | Мини Ти Блог

1
327
Добави коментар
Miniti
Miniti

18 март, 2019 12:09

Полезни съвети относно това от какво трябва да се състои гардеробът на едно бебе и какви бебешки дрешки да му бъдат подсигурени

 

Много от родителите, които очакват първата си рожба, нямат достатъчно опит и знания за това от какво трябва да се състои гардеробът на едно бебе и какви бебешки дрешки да му подсигурят. Затова тук ви представяме кратко ръководство, което ще ви е от голяма полза, когато тръгнете по магазините да търсите подходящите бебешки дрешки за вашето очаквано дете.

 

Задължителни бебешки дрешки, които трябва да купите

Следният списък съдържа задължителните бебешки дрешки, които трябва да са налични в гардероба на вашето бебе. Това са:

Ританки – изберете няколко чифта, тъй като ританките винаги са необходими
Бодита – в зависимост от сезона могат да бъдат с къси или дълги ръкави или крачоли
Гащеризони – изберете от хавлиените или памучните
Лигавник – този аксесоар е необходим, ако искате да запазите бебешките дрешки по-дълго чисти и да нямате главоболия по отстраняването на упорити петна
Шапчици –  според сезона ще определите и доколко тънка да е материята им, но дори и през лятото запазвайте главичката на бебето от течение или вятър с нежна памучна шапчица
Чорапи – такива ви трябват в големи количества, защото често се губят, а вие трябва да сте сигурни, че крачетата на вашето бебе са топли и достатъчно добре защитени от замръзване.
Одеяла – закупете няколко за различно време, за да завивате бебенцето според температурата навън и в стаята.
Бебешка хавлия – която ще ползвате ежедневно след къпането на бебето.
Спално бельо – запасете се поне с два чифта, защото често се случва памперсите да протекат. Не е лоша идея да поставите непромокаем протектор под чаршафчето, за да защитите матрака. 

 

Как да перете бебешките дрешки?

След закупуване на необходимите бебешки дрешки, задължително ги изперете, преди да облечете вашето бебе с тях. При прането им, трябва да спазвате следните инструкции:

Не използвайте ароматизиран прах за пране, избелители или омекотители. Тези неща могат да предизвикат обриви и инфекции по кожата на бебето.
Ако трябва да се справяте с упорити петна, използвайте естествени методи за премахването им – като накисване на дрешката в студена вода и използването на глицерин, лимонов сок или сол.
Изплаквайте многократно дрешките, за да премахнете всякакви следи от прах за пране или сапун, които могат да дразнят обонянието на бебето.

 

Ако искате да проверите какви са модните тенденции при бебешките дрешки и дали трябва да се съобразявате с тях при избора на дрехите за вашето бебе може да прочетете: Какво трябва да знаем за модата при избора на бебешки дрешки?

Категории: