Гришо: Искам да спечеля „Уимбълдън“ тази година :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
194
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Григор Димитров сподели в интервю за испанския вестник „АС“, че мечтае тази година да спечели „Уимбълдън“. В момента най-добрият ни тенисист е в Монте Карло и очаква да научи името на съперника си за първия турнир от сезона на червени кортове. Мастърсът в Монте Карло започва на 14 април.

„Турнирът, който бих искал да спечеля през тази година, е „Уимбълдън“. Всеки финал в Големия шлем би бил сбъдната мечта за мен“, призна бившият номер 3 в света.

Димитров за пореден път изрази възхищението си от тримата големи в тениса – Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович: „Те са тенисисти, които имат мъдра програма и които продължават да работят за своята физическа форма. Напълно заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да вършиш това толкова години.“.

Димитров разказа и за трудностите в процеса на възстановяване след мач.

„Мисля, че хората не познават много добре възстановителния процес, през който преминаваме. След всяка среща трябва да отделя поне два часа на възстановяването, за да запазя тялото си във форма и да имам възможност да изляза за следващия двубой. Добро хранене, ледена баня, процедури. Освен това имаме редица задължения след всеки двубой, срещи с медиите“, добави Димитров.