Vimax.bg на посещение в завода на TESY в Шумен

4
268
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Vimax.bg на посещение в завода на TESY в Шумен

Миналата седмица екипът на Vimax.bg посети фабриката на TESY в Шумен.

 

Домакините ни от TESY ни поканиха на гости, за да се запознаем отблизо с най-новите уреди на българския производител и да видим как протича производствения процес.

 

След презентация на най-новата продуктова линия бойлери TESY BelliSlimo, който имат иновативен, италиански дизайн (повече за тях тук) се насочихме към завода за производство на високообемни бойлери и буферни съдове.

 

Заводът за високообемни бойлери и буферни съдове има капацитет 50 000 броя годишно. Поточната линия започва с обработката на стоманата, а в нейния край видяхме и завършените уреди. Голяма част от работния процес е автоматизиран. Там се произвеждат уреди от 160 до 2000 литра.

 

След това разходката ни продължи към производството на конвектори TESY, като в него се произвеждат над 200 000 броя годишно. Като предстои разширяване на производството през годината. Във фабриката се произвеждат конвекторите от стоманени листове, като благодарение на модерни полуавтоматични машини се оформят за секунди предните и задните панели. Благодарение на новата машина – едновременно се боядисват двата панела на конвектора.

 

Разходката ни приключи с обиколка на голямото производство на електрически бойлери с размери от 6 до 150 литра. Капацитетът годишно е над 1 200 000 броя, като в тази фабрика се произвежда и най-новият бойлер TESY BelliSlimo, който се предлага и във вариант TESY Cloud с WiFi управление, чрез приложението на TESY. Голям % от производството на TESY е и за износ.

 

Благодарим на TESY за поканата и възможността да разгледаме производствената база на най-големия производител на техника в България. И 4-тият най-голям производител в Европа.