Как да реагираме, ако загубим ключа за автомобила си?

2
192
Добави коментар
Locksmiths
Locksmiths

Как да реагираме, ако загубим ключа за автомобила си? 21/03/2018 09:29 Сподели:  В Svejo В Twitter

Случвало ли ви се е да останете в колата си заключени или по някаква причина да са изчезнали ключовете за нея и да не може да я отворите. Ако отговорът е положителен, то значи сте наясно колко стресово може да бъде това събитие. Ако сте имало лош късмет, тези събития се разиграват, когато бързате за работа, важна среща или стават късно вечерта. За щастие в по-големите градове, а и не само, все повече навлиза тенденцията да се предлагат денонощни ключарски услуги. Въпреки, че в малките часове на нощта пристигането на ключар със сигурност няма да бъде светкавично, то е облекчаващо да знаем, че поне ще се случи, а няма да стоим там до сутринта.

И така, вече ни е ясно, че ако попаднем в такава ситуация вечер/през нощта, то няма как да очакваме специалистът да пристигне бързо. В подобен момент, с цел да избегнем паниката и ужасът, които могат да ни обземат, специалисти дават няколко простички съвета. Ако ги следвате, то ще запазите самообладание и спокойствие, докато проблемът бива разрешен.

Чували ли сте за механизма fob? Повечето нови модели автомобили, а дори и по-стари, в характеристиките си имат и този механизъм. Той е от полза в случай, че колата се заключи, затова е добре да го използвате системно. Първо ще свикнете с механизма му и второ ще следите, кога батериите са изтощени и навреме ще реагирате да ги смените.

Не са малко случаите, когато хората в хаоса и бързината, забравят ключовете в автомобила и те биват заключени там. Можете ли да си представите това да се случи докато сте на почивка или извън града. Неприятно, нали? За да избегнете подобни ситуации трябва да имате поне още два резервни ключа. Производителите предлагат два ключа при покупката на кола, а трети може да извадите при специалист ключар. Единият може да стои в дома, а другия винаги да носите в себе си.

 

В телефонния указател на телефона си набавете номер на ключар, в който сте сигурен, препоръчан от приятели или лично сте се убедили в професионализма му. В подобни критични случаи, от които никой не е застрахован, ще може да реагирате веднага, а не да започнете да търсите номера в последния момент.

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. blog comments powered by Disqus