Храни за покачване на мускулна маса

1
203
Добави коментар

Покачването на мускулна маса е желана цел на изключително много хора.

Именно затова ние ви представяме списък с няколко храни, които ако комбинирате с правилните хапчета за мускулна маса ще получите бързи и качествени резултати за не толкова дълъг период от време.

1.Яйца

Както знаем, именно яйцата са перфектният протеин. Там той има най-висока стойност от всеки друг продукт. За да постигне желаните резултати на човек му е нужен единствено протеина съдържащ се в жълтъка, но както знаем добре е да ядем и жълтъка, тъй като в него се съдържа витамина Б12, който е необходим за разпределение на мазнините и мускулната концентрация.

2.Бадеми

Именно бадемите са едни от най-добрите източници на алфа-токоферол и витамин Е-точно това е формулата, която се абсорбира най-добре в тялото. Това е изключително важно за покачването на чиста мускулна маса, тъй като витамин Е е най-мощният антиоксидант, който може да помогна за предотвратяването на травмите по в следствие на тежките тренировки. Помнете две шепи бадем на ден са напълно достатъчни.

3.Сьомга

В сьомгата може да откриете множество висококачествени омега-3 мастни килелини. Именно тези киселини могат да намалят загубата на протеин след тренировка, като по този начин ще подобрят възтановяването, което от своя страна ще помогне за покачването на тестостерона.

4.Кисело мляко

Комбинацията от въглехидрати и протеини, която се съдържа в киселото мляко е идеалният начин за възстановяване и мускулен растеж. Трябва в комбинация с хапчета за покачване на мускулна маса, редовно да се консумират и различни плодови млека, тъй като допълните въглехидрати от плодовете повишават инсулина в кръвта, което води до намаляване загубата на протеин след тренировка.

5.Говеждо месо

Именно то е много важен източник на желязо и цинк. Точно тези две хранителни вещества са решаващи за покачването на чиста мускулна маса. Освен това трябва да знаете, че говеждото е източник номер едно на креатин сред всички останали храни.

6.Вода

Не забравяйте, че мускулите в тялото на всеки от нас представляват 80% вода. Ако загубите дори 1 % от тази вода това ще се отрази изключително пагубно на организма и мускулната ви маса. 

В проучване е установено, че протеиновият синтез има най-висок процент в мускулните клетки, които са добре хидратирани, в сравнение в дехидратираните. Тоест, колкото по-малко вода пиете, толкова по-бавно тялото ви усвоява протеина, който ви е необходим за покачването на чиста мускулна маса.