Практични съвети при избора на бебешки дрешки | Мини Ти Блог

1
274
Добави коментар
Miniti
Miniti

26 март, 2019 10:27

В този материал ще получите ценни съвети за това, което трябва да знаете при закупуването на бебешки дрешки. Докато бебенцето порасне и придобие собствен вкус, родителите са отговорни да избират какво ще носи то. Когато детето се появи на бял свят, то представлява бял лист, върху който родителите ежедневно записват по нещо ново, докато се оформи неговата индивидуалност. Когато подбирате първите бебешки дрешки за вашето новородено, не забравяйте, че започвате да формирате неговите вкусове и навици още от първия ден на раждането му. 

 

Общи съвети, които трябва да знаете при закупуването на бебешки дрешки

Ако искате бебешки дрешки, които да траят по-дълго, изберете такива, които са в пастелни цветове. Честото пране на тези дрешки не се отразява на външния им вид и те по-дълго изглеждат като нови.
Не избирайте дрешка за бебето според неговия настоящ размер. Купувайте му дреха поне за 2-3 месеца напред, защото бебенцата в тази възраст буквално растат „като гъби“.

 

Не се презапасявайте с дрехи за сегашния сезон, защото при следващия сезон ще са ви необходими други дрехи. Важи и обратното правило, не започвайте да купувате зимни бебешки дрешки още от лятото, защото е много вероятно дотогава да са му прекалено малки. 

 

Можете да разберете каква е материята по етикета, така че винаги го проверявайте преди да си закупите дрешката. За предпочитане са естествените материи – 100% памук, коприна и т.н.

 

Много родители имат проблеми с бебето по време на преобличане. Повечето бебета мразят този процес, затова ще спечелите, ако превърнете преобличането в забавна игра. За целта не бързайте и не бъдете резки по време на обличане. Напротив, усмихвайте се и говорете нежно на бебето. Играйте си с него и отвличате вниманието му от процеса на обличане. Така с времето то не само ще свикне с него, но и ще го заобича.

 

Ако поръчвате бебешки дрешки онлайн, като се възползвате от различни сезонни намаления и промоции, това ще ви спести доста пари и време. Не се препоръчва да купувате дрешки втора употреба, защото те се третират с много силни химически препарати, които не се махат дори и след многократно пране и сериозно могат да застрашат здравето на вашето бебе.

Тези съвети ще ви спестят куп главоболия при избора на бебешки дрешки и ще подсигурят здравето, комфорта и спокойствието на вашето бебе, а и на вас самите.

 

Ако искате да разберете какво задължително трябва да присъства в гардероба на вашето бебе, може да прочетете следната статия: Какви бебешки дрешки трябва да включва гардеробът на бебето?

 

 

Категории: