ЦСКА победи Берое с 2:0 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
176
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

ЦСКА-София победи Берое с 2:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига. „Червените“ изравниха по точки Лудогорец на върха на класирането в шампионата. „Орлите“ обаче са с двубой по-малко като утре ще гостуват на Левски. В следващия кръг предстои Вечно дерби между ЦСКА и „Левски“.

Резултатът откри Евандро от дузпа в 13-ата минута, а в 89-ата минута Кристиян Малинов вкара втори гол.

И в двата стартови състава имаше по една голяма изненада.

Треньорите Любослав Пенев и Александър Томаш са оставили на резервната скамейка голмайсторите на двата тима Али Соу и Мартин Камбуров.

Домакините трябваше да извършат принудителна смяна още във втората минута, тъй като Тиаго получи травма в прасеца и на негово място се появи Антов.

Първата опасна ситуация дойде в петата минута и тя отиде в актива на Берое. Бандаловски пусна дълъг пас към Мешка, Томаш можеше да изчисти, но се размина с топката и за момент двама играчи на заралии се оказаха срещу Черниаускас. Мешка обаче подаде много лошо към Педро Еуженио и вторият не успя да прати топката в празната врата.

Така се стигна до 13-ата минута, в която ЦСКА-София откри резултата след точно изпълнение на дузпа. Евандро надбяга Баранов отдясно в наказателното поле, защитникът на заралии сложи дясната ръка върху рамото на нападателя, който падна на земята. Реферът Валентин Железов прецени, че това е достатъчно да посочи бялата точка и да покаже жълт картон, а потърпевшият реализира, с което вкара първото си попадение в Първа лига. 

За отбелязване е, че до 40-ата минута Железов показа картони на цялата халфова линия на Берое в лицето на Цветков, Яя Меледже, Охене и Ерол Алкан, а също така и на вече споменатия централен бранител Никита Баранов. След това съдията показа картони на Евандро и Турицов от домакините.

В 37-ата минута червените като по чудо не вкараха второ попадение. Иван Бандаловски опита да върне към Перниш, но го направи твърде слабо, Евандро пресече подаването, но стражът на гостите се хвърли на шпагат извън наказателното поле и отне чисто топката на червения нападател.

През първия четвърт час на втората част Берое продължи да държи доста повече топката от своя противник, както бе и през първата, но без да създава кой знае какви опасности. В тези минути реферът Валентин Железов можеше да изгони по един футболист на двата отбора, но спести втори жълти картони на Цветков и Турицов.

В 61-ата минута Енрике се възползва от грешка на гостуващата отбрана, набра скорост, финтира Желев в наказателното поле и стреля опасно, но Перниш изби в корнер.

В 70-ата минута Камбуров вкара топката в мрежата на червените след центриране от фаул и удар с глава, но попадението правилно бе отменено поради засада.

В 79-ата минута Берое остана с 10 човека, след като Владимир Гаджев, който се появи две минути по-рано на терена, получи травма в ахилеса и напусна игра. Заралии извършиха трите смени и продължават с човек по-малко.

ЦСКА-СОФИЯ – БЕРОЕ 2:0

1:0 Евандро 13 д.

2:0 Кристиян Малинов 89

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 24. Томаш, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 15. Малинов, 7. Жоржиньо, 20. Тиаго, 17. Енрике, 10. Евандро

БЕРОЕ: 12. Перниш, 4. Алкан, 5. Мешка, 6. Цветков, 8. Охене, 11. Бандаловски, 14. Яя Меледже, 19. Василев, 27. Баранов, 28. Бригидо, 77. Еуженио