Как да извадим кърлеж у дома напълно безопасно – трябват ви само вода и клечка за уши (ВИДЕО):

7
304
Добави коментар
teamkreo
teamkreo

Обичате ли природата? Лятото е сезонът, когато излизаме навън и се радваме на зелената трева в паркове и градинки. Само че и тези любими местенца си имат своите скрити рискове – дори сами да не сте го изпитвали, сигурно познавате хора, които са били ухапани от кърлеж .  

Както е известно, кърлежите са основните преносители на енцефалит , затова трябва да бъдат премахнати възможно най-бързо.

Много хора продължават да използват старомодния метод с олио и пръстен, или се опитват да извадят кръвопийците с пинсета.

Нашата редакция представя на Вашето внимание уникален трик, благодарение на който лесно можете да премахнете кърлежа, така че нито една част от тялото му да не остане в човешката кожа.

За целта са ви необходими само вода и клечка за уши с памучни накрайници.

Внимателно наблюдавайте как жената премахва кърлежа във видеоклипа и запомнете последователността на движенията ѝ. В критична ситуация този метод може да стане истинско спасение.

Не забравяйте, че трябва да действате в посока срещу часовата стрелка и да въртите насекомото с бавни кръгови движения, сякаш се опитвате да извадите болта от гайката.

Можете да опитате да използвате вазелин или спирт, вместо вода. Най-важното е внимателно да извадите кърлежа, за да остане цял и здрав.

Ако тази информация ви се стори полезна, споделетея я с приятелите си!

Video Playback Not Supported