Самоходна бензинова косачка Stihl RM 655 V мулчиране

2
185
Добави коментар
agrokom
agrokom

Самоходна бензинова косачка Stihl RM 655 V мулчиране

Бензиновата косачка STIHL RM 655 V е истински мулти талант. Благодарение на нейния мулти-нож тя може да коси, да събира окосената маса и да я мулчира. С ширина на косене 53 см и варио-колесен механизъм тази косачка е подходящият избор, когато искате да работите комфортно и ефективно на големи тревни площи. При това оборотите на мощния двигател остават винаги постоянни и при смяна на темпото. Централната седем степенна настройка на височината на косене, регулируема от 25 до 85 мм, осигурява прецизно окосена площ. Сгъваемата, регулируема на 3 степени комфортна моно-ръкохватка на RM 655 V се грижи за ергономично косене и лесно боравене с коша за трева, който е с вместимост 70 литра и чиито индикатор за нивото на запълване показва най-подходящия момент за изпразването му. Всичко на всичко бензиновата косачка RM 655 V е мощен партньор, който подпомага надеждно работата Ви в градината.Бензиновата косачка STIHL RM 448 TX улеснява бързата и ефективна поддръжка особено на средно големи тревни площи. С ширината си на косене от 46 см и централната настройка на височината на косене на шест степени от 25 до 75 мм тя е идеалният партньор за работата ви в градината. Освен това моделът убеждава с добре обмислени детайли: гумираната част в зоната на хващане се грижи за приятно боравене, а 55-литровият кош за трева улеснява работата ви в градината. Той се отваря и има интегриран индикатор за нивото на запълване. RM 448 TX е оборудвана с високоефективен двигател, както и с колесен механизъм – перфектно, ако искате да косите тревните си площи бързо и с минимално усилие. С подходящия набор за мулчиране, предлаган като допълнителна принадлежност, тази бензинова косачка може да се преоборудва и в мултифункционална косачка.

Технически характеристики:

Тревна площ м²: до 2500
Ширина на косене см: 53
Височина на косене мм: 25 – 85
Кош за трева, вместимост л: 70
Двигател, тип Серия XT800 OHV SC
Работен обем см³: 173
Номинална мощност: 2.6 kW / 3.5 к.с.
Номинални обороти на работен инструмент об/мин: 2800
Тегло на уреда кг: 46
Гарантирано ниво на звукова мощност LWAd [dB(A)] dB(A): 98
Коеф. на неопределеност KpA [dB(A)] dB(A): 2
Коеф. на неопределеност вибрации K м/сек²: 1.7
Вибрации на ръкохватката ahw м/сек²: 3.4

Серийно оборудване

Двигател със система за лесен старт (SmartChoke)

Благодарение на технологията SmartChoke двигателят на бензиновата косачка STIHL стартира надеждно и с минимално усилие както при студено така и при топло стартиране.

Варио-колесен механизъм

Варио-колесният механизъм дава възможност за индивидуално адаптиране скоростта на косачката STIHL към личните навици на косене и условията на тревата. Скоростта на косене се регулира безстепенно от лоста за управление на ръкохватката. 

Функция мулчиране

При мулчиране ножът за мулчиране надробява окосената трева, преди да падне като богата на хранителни вещества тор на окосения участък. А с подходящия комплект за мулчиране, който се предлага като допълнителна принадлежност за този модел, уредът може да се преоборудва и в мултифункционална косачка. 

Мулти – нож

Благодарение на специално оформените остриета мулти-ножът на бензиновата косачка STIHL надробява окосената трева. При поставен кош за трева тя се отвежда ефективно в него. При мулчиране фините частици окосена трева се изхвърлят отново директно върху тревната площ, така че да паднат като богата на хранителни вещества тор върху окосения участък.

Отварящ се кош за трева с индикатор за запълване

Кошът за трева от пластмаса се отваря и изпразва много лесно благодарение на своя отварящ се механизъм. При косене въздушният поток отвежда окосената тревна маса в коша за трева и осигурява доброто му запълване. Чрез насочените надолу ламели при косене въздухът се изкарва странично към земята като така се предотвратява вдигане на мръсотия във въздуха. Индикаторът за равнището на запълване сигнализира за точния момент за изпразване на коша.

Лесно движещи се колела

Лесно движещите се колела на косачките STIHL са изключително здрави и имат дълъг живот на експлоатация. За да се маневрира с тях без усилие и да поддържат перфектно избраната посока при косене, те са оборудвани с профил за тяга и устойчивост при движение.

Гумирана част в зоната на хващане

Гумираната част в зоната на хващане на косачката STIHL се грижи за много ергономично и приятно държане на ръкохватката при косене. 

Комфортна моно-ръкохватка

Сгъваемата комфортна моно-ръкохватка гарантира лесно боравене при косене и сваляне на коша за трева. Освен това косачката STIHL става компактна при съхранение и транспортиране. Без помощта на инструмент ръкохватката се регулира според ръста на работещия с косачката и осигурява ергономична работа. 

Алуминиев корпус с предпазни спойлери

Косачките STIHL с алуминиев корпус се отличават с висока стабилност и сравнително ниско тегло. Страничните предпазни спойлери гарантират много дълъг експлоатационен живот. Друго предимство е праховото покритие на повърхността на корпуса, която запазва блясъка си дълго време без да се влияе от гориво и корозия.

Централна настройка на височината на косене

Благодарение на пружини централната настройка на височината на косене се настройва лесно на няколко степени на желаната височина на косене. Текущо избраната височина се показва на скала.