Как да избираме камери за видеонаблюдение

2
239
Добави коментар
seoslav
seoslav

Изгодните оферти, които се появяват на различни обяви в интернет, са обещаващи, но трябва да знаем и какво точно търсим

Мнозина от нас вече са обмисляли въпроса да се снабдят с камери за видеонаблюдение, независимо дали целят да опазят дома си или друг тип имущество. Разбира се, че това е отлично решение, стига обаче да умеем да преценим на какво да заложим от продуктите, които се предлага на пазара. Примамливите оферти в интернет, основно благодарение на цената си, са удачен вариант, стига да получите консултация и от специалист. Само така може да предотвратите неприятни изненади, особено ако се доверите на съмнителни търговци. Подобни компромиси е по-добре да бъдат избегнати предварително.

Прочетете следните съображения:

Професионална фирма

Първото условие трябва да се спазва, ако желаем коректно отношение и насоки от опитни служители. В началото ние разполагаме само с данни за намеренията си – къде да сложим камери за видеонаблюдение, какво искаме да получим от тях, каква ще бъде ролята им в съответните помещения, дали са за офис или жилищен имот. Когато ги предоставим на обучените в тази област, те могат да ни съдействат вече за изграждане на цялостната концепция.

Характеристиките

Когато обръщате внимание на изброените характеристики, които са ви грабнали от пръв поглед, трябва да се запознаете по-подробно с тях. Необходимо е да бъде посочен видът на сензорът на камерите например, не само да се изтъква опцията за тяхното въртене.

Възможностите на сензора

Качествените модели притежават добър сензор, а той винаги е определящ фактор. Проверете с каква резолюция е той, както и до колко информацията е достоверна, за което ще получите съвет от експерт. Имайте предвид и този факт, когато избирате камери за видеонаблюдение.

Водоустойчиви камери

Често е упоменато дали камерите са водоустойчиви или не, което е съществен детайл, особено ако ги избирате за монтиране навън. Устройствата за такъв тип монтаж е задължително да бъдат издръжливи на влага. Причината е, че в противен случай, постепенно във времето в тях успява да проникне вода, след което те тотално излизат извън строя. Инвестицията ви трябва да е оправдана, за да сте доволни от резултатите впоследствие.

Инфрачервените диоди

При инфрачервените диоди е ключово дали те светят с нужния интензитет, за да не се окаже на по-късен етап, че те могат окончателно да спрат. Камерата трябва да остане функционална и способна да засича всички събития през нощта. Това е от основно значение, когато районът не е достатъчно осветен. Ако картината е размазана, тя няма да може да удовлетвори очакванията ви, нито да послужи за извършване на охранителна дейност.

Лесни за работа, качествени и издръжливи камери за видеонаблюдение от Виждам ТЕ!