Да помогнем на Анета да ходи свободно

1
134
Добави коментар
kalev.ivan
kalev.ivan

Да помогнем на една жена с дългогодишни тазобедрени здравословни проблем да проходи свободно отново.

Анета Цветкова Инанова е на 48 г. от и живее в гр. Казанлък. Жената страда от вродена луксация на тазобедрените стави и вече дълги години се бори с усложнения, породени здравословния проблем.

Преди двадесет години на Анета се налага да бъде поставена изкуствена дясна тазобедрена става. За съжаление впоследствие ставата се счупва и жената е принудена да се подложи на две нови операции. Само няколко години след оперативните намеси ново усложнение с изкуствената става води до счупване на бедрената кост и част от таза.

В продължение на 2 г. Анета е на легло, докато през 2015 г. нова операция на стойност 7000 лв. спомага за реконструкция на крака и нова смяна на ставата. Установени са обаче допълнителни усложнения – дискова херния, следствие неправилното натоварване на гръбнака.

През 2018 г., за съжаление, Анета е сполетяна от ново влошаване на състоянието, съпроводено с непоносими болки. Оказва се, че чашката на ставата се е разглобила и подлежи на смяна. Жената е принудена да осъществява придвижването си с помощта на патерица. Необходимите средства за нова операция възлизат на 2500 лв. Препоръчително е операцията да се извърши възможно най-скоро, за да бъдат избегнати усложнения.

Средствата са непосилни за Анета, която живее под наем сама, издържа се с инвалидна пенсия от 171 лв. и си помага като работи на 4 часа в магазинче.

Можем да помогнем чрез платформата за дарения на Хелпкарма – възможни са и преводи чрез PayPal – ТУК.

Да помогнем според силите си – дори няколкото отделени левчета имат своята стойност – както пред Бога, така и за хората в нужда: И който напои едного от тия малки само с чаша студена вода в име на ученик, истина ви казвам, няма да изгуби наградата си. (Мат. 10:42)

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Яна и баба Руска се насочихме благодарение на ангажирани с неговото популяризиране православни християни.

Tags: Анетаблаготворителностоперацияподкрепапомощставатазобедрена